Home Machines Inspecteren Mettler-Toledo levert checkwegers die kunnen worden afgespoten

Mettler-Toledo levert checkwegers die kunnen worden afgespoten

Apparatuur die bestand is tegen zware reinigingsprocedures met hogedrukspuiten is één van de vereisten voor een hygiënische productieomgeving. De nieuwe serie checkwegers van Mettler-Toledo is ideaal voor omgevingen met strikte reinigingsvereisten. De IP69-klasse checkwegers voor natte en zware werkomgevingen is speciaal ontworpen voor washdown- en ontsmettingsprocessen. Bovendien is het systeem getest op weerstand tegen bijtende reinigingsmiddelen en washdown-procedures op basis van de Ecolab Material Compatibility Test.

Met name apparatuur in de voedingsmiddelenindustrie moet zeer grondig worden gereinigd, maar deze reinigingsprocedures hoeven niet altijd ten koste te gaan van de efficiëntie. De checkwegers zijn ontworpen met het oog op een eenvoudige reiniging en snel onderhoud om de downtime tot een minimum te beperken. De transportbanden van het systeem zijn zo gebouwd dat ze snel verwijderd en vervangen kunnen worden.

Een systeem dat bestand is tegen zware washdown-procedures beschikt uiteraard over een robuuste load cell waar dat ook voor geldt. Een robuuste constructie betekent echter niet minder nauwkeurigheid. De load cells zijn MID-gecertificeerd en voldoen aan de lokale wet- en regelgeving inzake maten en gewichten. Bovendien omvatten ze verschillende functies die storingen door omgevingsfactoren minimaliseren. Hierdoor profiteren producenten van de meest nauwkeurige resultaten en minder onnodige productverspilling.

Het is erg belangrijk dat checkwegers aan de geldende wet- en regelgeving inzake voedselproductie en hygiëne voldoen. De checkwegers van Mettler-Toledo worden gekenmerkt door compliance met de regels. Alle materialen die voor de constructie worden gebruikt en waarvan verwacht wordt dat ze in contact komen met voedingsstoffen, zijn inert. Dit remt de ophoping en groei van bacteriën op het oppervlak, wat het risico op verontreiniging reduceert.

www.mt.com