HomeMachinesInspecterenMettler Toledo bespreekt bescherming, productiviteit en kwaliteit

Mettler Toledo bespreekt bescherming, productiviteit en kwaliteit

Mettler Toledo is een toonaangevende speler op het gebied van productinspectie en presenteert een uitgebreid assortiment oplossingen en upgrades voor de farmaceutische en voedingsmiddelensector tijdens Interpack 2017. Productspecialisten delen interessante technische informatie met bezoekers aan de stand. Het productportfolio van Mettler Toledo is gebaseerd op bescherming, productiviteit en kwaliteit. Tijdens Interpack 2017 demonstreert het bedrijf hoe deze drie principes producenten helpen bij het verbeteren van hun processen en hun concurrentievermogen op de wereldwijde markt. Bezoekers aan stand B55 in Hal 11 kunnen van 4 t/m 10 mei al hun inspectiebehoeften en -vereisten bespreken en de diverse systemen van dichtbij bekijken.

Deskundigen bespreken onderwerpen zoals bescherming van het merkimago, compliance, de steeds complexere wet- en regelgeving voor de farmaceutische en voedingsmiddelensector; productiviteitsverbetering en verhoging van de efficiëntie van operators ter verbetering van de OEE; verbetering van de productkwaliteit door de detectie van fysieke verontreinigingen; gegarandeerde en nauwkeurige productgewichten, volledigheidscontrole en een goede etikettering; en belangrijker nog, de veiligheid van werknemers die de inspectiesystemen op de productielijnen bedienen.

Neil Giles, Marketing Manager van Mettler Toledo Productinspectie, zegt: “Mettler Toledo zet zich helemaal in voor haar klanten in de diverse industriesectoren en dat wordt tijdens interpack altijd goed duidelijk gemaakt. De onderneming heeft veel aandacht besteed aan de voorbereiding op de beurs en heeft de systemen die worden gedemonstreerd heel zorgvuldig uitgekozen. Er worden allerlei oplossingen gedemonstreerd, zoals X-ray systemen, controlewegers, vision inspectiesystemen en metaaldetectors, maar ook geavanceerde softwarepakketten zoals ProdX, waarmee het datamanagement en de gegevensintegratie ondanks de veeleisende productieschema's heel eenvoudig wordt.”

Op de stand van Mettler Toledo zijn vier productielijnen te vinden, één voor algemene voedingsmiddelen, één voor droge voedingsmiddelen, één voor natte voedingsmiddelen en een laatste lijn speciaal voor farmaceutische producten. De vier productinspectietechnologieën komen uitgebreid aan de orde.

Metaaldetectie

Er worden veel interessante ontwikkelingen op het gebied van metaaldetectie tijdens Interpack 2017 gedemonstreerd. Bezoekers kunnen bijvoorbeeld een nieuwe emulatiefunctie op basis van VNC-technologie proberen waarmee gebruikers op afstand toegang krijgen tot en controle hebben over meerdere metaaldetectors via genetwerkte mobiele telefoons, tablets, laptops en andere productielijnapparatuur. Ook wordt de nieuwe gereduceerde teststand (Reduced Test Mode) getoond. Bezoekers kunnen live demonstraties zien van hoe deze innovatieve technologie het aantal routinematige prestatiecontroles tot 83% reduceert, zodat de productiviteit wordt verhoogd en de kosten van routinematige tests aanzienlijk worden verlaagd. Behalve deze verbeteringen wordt ook de nieuwe technologie gepresenteerd, met 20% meer detectiegevoeligheid voor hoge productievolumes bij droge toepassingen. Bezoekers aan Interpack kunnen ook het nieuwste Profile Advantage Pipeline-systeem in actie zien. Het demonstratiesysteem toont hoe dit metaaldetectiesysteem het probleem van luchtbellen en productholtes aanpakt en zodoende valse uitwerpen bij pijplijntoepassingen nagenoeg elimineert.

Controlewegen

De controlewegers van Mettler Toledo krijgen op Interpack 2017 veel aandacht, met de lancering van twee nieuwe systemen die tot 30% beter presteren. Beide systemen werden ontwikkeld om aan nieuwe behoeften van klanten te voldoen. Farmaceutische en voedingsmiddelenbedrijven van elke grootte kunnen uit een allerlei verschillende opties kiezen. De terminals hebben diverse afmetingen en de systemen zijn verkrijgbaar met talloze opties in verschillende combinaties. Ook wordt een geavanceerd controleweeg- en markeersysteem gedemonstreerd dat werd ontworpen voor serialisatie in de farmaceutische industrie. Het systeem combineert inkjetafdrukken en vision verificatie met uiterst nauwkeurige dynamische wegingen en tamper-evident afdichtingen. Dit garandeert wereldwijde traceerbaarheid, vergroot de procesveiligheid en helpt bij de bescherming tegen fraude.

Vision inspectie

De vier productielijnen op de stand van Mettler Toledo zijn uitgerust met een aantal vision inspectiesystemen voor een groot aantal industriesectoren die de juistheid van verpakte producten moeten garanderen. Er worden nieuwe systemen getoond die ideaal zijn voor inspectie van de hals en de bodem van producten en voor inspecties van 360 graden met de nieuwste camera-apparatuur, inclusief smart camera-opties. Ook aggregatie- en serialisatieoplossingen worden getoond. Deze systemen stellen producenten in staat aan de vereisten van hun klanten te voldoen en compliant te blijven met de huidige en toekomstige wet- en regelgeving.

X-ray inspectie

Op de stand van Mettler Toledo staan allerlei X-ray inspectiesystemen opgesteld, inclusief nieuwe systemen voor een toonaangevende detectie van glasverontreinigingen. Het systeem biedt een complete inspectie van glazen potten met een diameter tot 130 mm bij een snelheid tot 1200 ppm. Net als bij alle X-ray inspectiesystemen van Mettler Toledo hebben deze ook extra inspectiefuncties die waarde toevoegen, zoals de inspectie van het juiste afvulniveau en vacuümcontroles.

Inspectiesoftware

Datamanagement en de mogelijkheid om systemen eenvoudig in bestaande productielijnen te integreren is van essentieel belang voor moderne productieprocessen.Ontwikkelingen rond Industry 4.0 en het Internet of Things hebben de aanzet gegeven voor een grote paradigmaverschuiving in verschillende productie-industrieën. Mettler Toledo heeft veel in software-oplossingen geïnvesteerd. U kunt deze software proberen wanneer u ons komt bezoeken op stand B55 in Hal 11. Een van deze producten is een software-oplossing voor inspectiedata die een naadloze integratie van productinspectieapparatuur garandeert. De software stroomlijnt processen, zodat ze beter toegankelijk en efficiënter worden, en stelt producenten in staat het hele productinspectieproces vanuit één locatie of vanuit meerdere externe locaties aan te sturen. Dit elimineert de noodzaak van tijdrovende bewaking van de productielijnen, zodat operators zich op productievere taken kunnen concentreren.

Mettler Toledo nodigt bezoekers aan Interpack 2017 uit op stand B55 in Hal 11 om individuele behoeften en vereisten te bespreken en te laten zien hoe een compleet productinspectieportfolio een zeer positief effect op de productieprocessen kan hebben.

Interpack 2017 – Hal 11 – Stand B55

Kijk voor meer informatie op www.mt.com/interpack17.