HomeMachinesNiet-primair verpakkenMeteor van Viscon stapelt tot 375 lagen kratten en dozen per uur

Meteor van Viscon stapelt tot 375 lagen kratten en dozen per uur

viscon-meteor

Als specialist van totaaloplossingen op het gebied van product & material handling systemen levert Viscon al jarenlang wereldwijd producten in de groente en fruitsector. Om een zo hoog mogelijke productiecapaciteit te behalen is het van belang de automatisering van uw proces zo optimaal mogelijk te laten verlopen. Viscon verzorgt deze automatisering voor het verwerkingsproces verzorgt en past daarbij de nieuwste ontwikkelingen toe.

viscon-logoEen van Viscon's nieuwste ontwikkelingen is de Meteor palletiseerder. Deze robuust uitgevoerde palletiseerder is ontworpen voor het stapelen van plastic kratten en kartonnen dozen, al dan niet voorzien van deksel. Per laag zijn vrijwel alle formaties mogelijk welke op een snelle en eenvoudige manier via het bedieningspaneel aangepast kunnen worden. Via dit bedieningspaneel is het ook mogelijk een systeem te activeren waarbij de producten ligt aangeduwd worden. De palletiseerder heeft een keerkruis welke tot 180° kan draaien wat handig kan zijn als u bevestigde labels aan één bepaalde zijde wilt laten terugkomen.

De capaciteit van de Meteor palletiseerder kan oplopen tot 100 lagen per uur. Indien er voor gekozen wordt een voorstapelaar te integreren kan deze capaciteit verhoogd worden tot maximaal 375 lagen per uur. Het maximale gewicht is 350 kg per laag. De mogelijkheid tot stoppen tijdens het proces waarbij de palletiseerder de ingegeven handeling eerst afmaakt is geïntegreerd. Het afvullen van een hele pallet, laag of zelfs het afmaken van één product is uitvoerbaar. Viscon heeft deze palletiseerder reeds geïntroduceerd en in korte tijd zijn er al bij diverse bedrijven wereldwijd palletiseerders van het type Meteor geplaatst.

Kijk voor meer informatie op www.viscon.eu of stuur een e-mail naar info@viscon.eu.

Bron: AGF.nl