HomeNieuwsMetalen fles Impress is potentiële omzetmaker

Metalen fles Impress is potentiële omzetmaker

imtech

Het zou zomaar eens de nieuwe hit op verpakkingsgebied in het drankenschap kunnen worden. Onlangs introduceerde het bedrijf Impress de Bottle Can, een serie hersluitbare metalen flesjes met de uitstraling van een exclusief parfum. Exclusief of niet, toch is de verpakking bedoeld voor alledaagse producten als cola, icecoffee, soep of energydrinks, zegt marketing manager Martin de Olde. “Maar wel met een premium tintje. Het concept heeft een groot onderscheidend vermogen, een hippe uitstraling, is hersluitbaar en verhitbaar of steriliseerbaar. Bovendien is het gemaakt van aluminium en staal, waardoor het volledig recyclebaar is.”

Het flesje, verkrijgbaar in varianten van honderd milliliter tot een halve liter, is een groot succes in Japan, maar eigenlijk nog vrij onbekend in Europa. “Vandaar dat wij erg blij zijn met het Europese alleenrecht op de verkoop. Vooralsnog worden alle Bottle Can’s bij het Japanse Daiwa Can geproduceerd en hier naartoe verscheept”, aldus De Olde, die aangeeft dat Impress ook het productierecht heeft verworven. “Bij een groeiende markt kan de productie daarom op termijn in Europa plaatshebben.” De interesse voor de metalen drankflessen groeit met de dag. “We verwachten er veel van. Het is een potentiële omzetmaker in retail, out of home en horeca en geschikt voor veel producten, zowel reguliere als premium.”

Die mening is niet alleen de importeur toegedaan. Diverse fabrikanten hebben kleine oplages premium editions laten maken van hun producten, waaronder enkele multinationals. In Japan hebben Pepsi en Coca Cola al Bottle Can’s op de markt gebracht. Dit kan omdat de flessen op bepaalde bestaande afvullijnen met enkele aanpassingen kan worden gebruikt. “Fabrikanten hoeven geen grote investeringen te plegen.” De grotere modellen tot een halve liter zijn geschikt voor de wat luxere frisdranken. De kleinere modellen hebben een sterk wisselende inhoud, aldus De Olde. “Omdat je ze kunt verwarmen is een product als soep of koffie ideaal voor deze verpakking.”

Bron: LevensmiddelenKrant