HomeNieuwsBedrijven en personenMenno Reijgersberg van ERP staat stil bij een jaar Ripe Fresh Packing

Menno Reijgersberg van ERP staat stil bij een jaar Ripe Fresh Packing

“We zijn bijna een jaar verder met onze joint-venture Ripe Fresh Packing. En al vliegt de tijd, ik heb genoeg tijd gehad om er veel van te leren”, schrijft Menno Reijgersberg van ERP (Europe Retail Packing) op LinkedIn. “Want weet je, rijpen is zo eenvoudig nog niet. Ook dit is een vak, wat je pas goed kan doen als er liefde bij komt kijken. Met rijpen verander je de natuurprocessen van het product. Als je hier geen gevoel bij hebt, doe je het niet gauw goed. Het continue monitoren van het product in de rijpcel is een must voor het goed bijsturen van het vooraf gemaakte rijpplan.”

Met Avor en Yex waren de eerste rijpklanten al snel binnen en heeft ERP dit avontuur kunnen starten. Menno Reijgersberg: “Ik ben het afgelopen jaar in de leer gegaan bij m'n rijpcollega's. Zij leerden mij de liefde voor het vak en brachten mij productkennis bij. Ik heb nog nooit zoveel avo's en mango's gegeten! Arend Solleveld, Tim Lagraauw en Gert Lagas maken het team steeds beter in kennis, kunde en efficiency. Door juist te rijpen heb je minder waste en door slim om te gaan met het energiebeheer willen we verstandig omgaan met duurzaamheid.”

ERP heeft genoeg capaciteit om te rijpen en te verpakken in flowpack, banderol, topseal of los gelegd voor Retail en Food Service. “En ook al hebben we de beste machines met automatische sortering op hardheid en kleur, het is geen garantie voor succes. Je moet ook het juiste product binnen krijgen. Want van een minder product kun je geen goed product maken. En daarom begint het al bij de teelt. We hebben teeltgegevens nodig om goed te kunnen beoordelen wat de kwaliteit en eigenschappen zijn van het product. Samen met duidelijke communicatie en verwachtingen van de retailer kan de juiste rijpheid en verpakking bepaald worden. De ene retailer wilt dat een product blijft doorrijpen op de winkelvloer en de ander juist niet, wat de omloopsnelheid nog belangrijker maakt. Samen hebben we een gemeenschappelijk doel namelijk een tevreden consument op het moment van consumptie. Alleen dan ontstaan herhalingsaankopen”, aldus Menno Reijgersberg.

www.europeretailpacking.nl