HomeMachinesEtiketteren en printenMeester banketbakker kiest al meer dan 35 jaar trouw voor Espera

Meester banketbakker kiest al meer dan 35 jaar trouw voor Espera

Hermann Heinemann ontdekte al vroeg zijn liefde voor fijn gebak en besloot meester banketbakker te worden. Een van zijn eerste meesterwerken was de ‘Herrentorte'. Dit is een cake die bestaat uit verschillende lagen cake met een speciale crème en chocolade tussen de lagen. De taart is minder zoet dan normale taarten vanwege de chocolade met kruiden die daarvoor gebruikt wordt. Deze ‘Herrentorte' kreeg meerdere prijzen toegekend en is inmiddels een beroemd gebakje.

In 1932 realiseerde hij zijn droom en opende met zijn vrouw Johanna zijn eerste eigen banketbakkerij nabij Mönchengladbach in Noordrijn-Westfalen. Hermann Heinemann kende het geheim van het maken van zoete meesterwerken en gaf dit door aan zijn zonen. Maak gebruik van alleen de beste ingrediënten: de meest verse boter, room en de fijnste cacaobonen. Gewoon geen conserveringsmiddelen, anders “gibt’s Ärger!”

Bernd en Heinz-Richard Heinemann kregen hun opleiding in Zwitserland en behaalden hier hun meester diploma: ‘Eidgenössisch diplomierter Konditor- und Confiseur-Meister'. Heinz-Richard Heinemann vervolgde zijn carrière in Zwitserland en Frankrijk met het doel om meer te leren over hoogwaardig gebak en chocolade. Deze ervaring is nu vertegenwoordigd in al zijn producten: van de hoogste kwaliteit en vers. In 2017 won hij in Milaan de World Pastry Award.

Met passie voor hoogwaardig taarten en pralines zijn de Heinemann producten allemaal handgemaakt. Geen machine kan de standaard van handgemaakt gebak en bonbons bereiken. Hierdoor is elk product uniek en vers. Op het eerste gezicht lijken weeg- en uitprijsmachines bij handgemaakt gebak en chocola niet evident, echter de hoge kwaliteitsproducten van Heinemann worden op gewicht uitgeprijsd.

Heinemann heeft al in langdurige samenwerking Espera reeds vele machine generaties ingezet. In 2016 is naar de laatste machinegeneratie omgesteld. Onder andere worden de bonbons nu gewogen met een aantal handmatige machines van het type ES 3015 en een volledig automatische machine van het type ES 5911.

Heinemann is daarmee uitgerust om aan de laatste eisen van de voedingsmiddelenindustrie te voldoen zoals declaratie van allergenen en voedingswaardetabellen en dit met een gebruiksvriendelijke oplossing. Voor het team van Espera zijn de bonbons een aangename afwisseling van vlees, worst, kaas, groenten en fruit.

Kijk voor meer informatie op www.espera.com.