HomeNieuwsMeer investeringen voedingsindustrie verwacht in tweede helft 2012

Meer investeringen voedingsindustrie verwacht in tweede helft 2012

Voedingsmiddelenbedrijven blijven over het algemeen optimistisch over de economische situatie in Europa, zo blijkt uit onderzoek van de beurs voor voedingsmiddelentechnologie IPA. IPA deed onderzoek onder 314 Franse en internationale professionals uit de voedingsmiddelenindustrie naar de belangrijkste trends in de sector.

Hoewel de sector positief is over de economische situatie, blijkt dat vooralsnog niet altijd uit de investeringen. Het merendeel van de deelnemers aan het onderzoek schuift deze voor zich uit naar de lange termijn (vijf jaar). De investeringsuitgaven liggen momenteel op het niveau van 2008. Circa 46% van de respondenten is van plan meer dan € 200.000 uit te geven en ongeveer 30% heeft een investeringsbudget van meer dan € 400.000 beschikbaar.

Uit het IPA-onderzoek komt naar voren dat foodbedrijven in de tweede helft van 2012 weer meer gaan investeren. Duurzaamheid speelt in 69% van de investeringen een rol. De voedingsindustrie zal zich in de toekomst onder andere ook richten op optimalisering van verpakkingen.

Kijk voor meer informatie op www.ipa-web.com of klik hier om het volledige artikel te lezen.

Bron: VMT (www.vmt.nl)