Home Machines Etiketteren en printen Mediterrane delicatessen Casa Oliva van zaad tot vork mede dankzij Espera

Mediterrane delicatessen Casa Oliva van zaad tot vork mede dankzij Espera

Het begon met het vegen van de vloer van het bedrijf van zijn vader en op school liep hij rond met zijn zakken vol kleingeld om in de pauzes vanuit een telefooncel te bellen met productiebedrijven in Marokko. Nu staat Hasan Ramdani samen met zijn zus aan het hoofd van het familiebedrijf Casa Oliva en levert het via het pas opgerichte zusterbedrijf Food Designer delicatessen aan retailers en grootwinkelbedrijven in binnen- en buitenland. Voor het etiketteren van de verpakkingen met deze Mediterrane producten koos Hasan Ramdani voor Espera. “Het gaat om de finishing touch van ons product en Espera is in mijn ogen de ‘Mercedes' onder de weeg- en uitprijsmachines”, zo zegt hij.

Delicatessen zijn een zeer snel groeiend segment in supermarkten in binnen- en buitenland. Dat weet men ook bij de in Amsterdam gevestigde groothandel Casa Oliva, dat wordt gerund door de van origine Marokkaanse familie Ramdani. De Mediterrane producten worden nu niet alleen meer geleverd aan productiebedrijven en collega-groothandelaren, maar via Food Designer ook rechtstreeks aan retailers en grootwinkelbedrijven in binnen- en buitenland. “De Westerse consument gaat steeds verder weg op vakantie en is hierdoor een fijnproever aan het worden. Wat men op vakantie eet, wil men ook thuis kunnen eten. Gevulde pepertjes, olijven, pesto en tapenade zijn vandaag de dag niet meer weg te denken uit het schap”, weet Hasan Ramdani.

De ingrediënten voor deze producten worden aan Food Designer geleverd door Casa Oliva, dat ze op haar beurt weer importeert uit Marokko. “We leveren onze producten van zaad tot vork, want we voorzien bijvoorbeeld onze eigen teeltbedrijven en de bedrijven die bij ons zijn aangesloten zelfs van zaad”, vertelt Hasan Ramdani. “Ongeveer 80% komt uit eigen productie. We hebben in Marokko twee teeltbedrijven waar in totaal ongeveer 2000 mensen werken. Dit biedt mij persoonlijk ook een sociale voldoening, want met wat klein begon voorzien we nu honderden gezinnen van een stabiel inkomen.”

Mede hiervoor werd ongeveer een half jaar geleden Food Designer opgericht en werd het pand van Casa Oliva in Amsterdam fors uitgebreid. “De productie van Food Designer vindt plaats op een oppervlakte van 2000 m2 en we zijn BRC- en IFS-gecertificeerd op het hoogste niveau”, somt Hasan Ramdani op. Dat niveau wilde hij ook verwezenlijken waar het gaat om het etiketteren van de verpakkingen met zijn product. Daarom koos Hasan Ramdani voor Espera, dat een ES1223 leverde voor het aanbrengen van een boven-, onder- en zijetiket, waarbij het onder- en bovenetiket in-line wordt bedrukt. Hasan Ramdani: “Automatisering biedt zekerheid, maar er zit veel verschil in de kwaliteit en de service die wordt geleverd. Daarom kozen wij voor Espera.”

Espera staat voor innovatief uitprijzen en etiketteren. Espera ontwikkelt en levert op maat gemaakte machines: van eenvoudige handmatig bediende etiketteermachines tot geheel volautomatische weeg-/uitprijsmachines. “Met een team van twintig mensen leveren we machines, onderdelen en service aan met name verpakkers van verse levensmiddelen als vlees, vleeswaren, kip, vis, kaas, maaltijden, groente en fruit”, aldus Jan Zwaan van Espera-Nederland.

Voor meer informatie:
Jan Zwaan
Espera-Nederland
De Boelakkers 6
5591 RA Heeze
T +31 (0)40 253 06 65
F +31 (0)40 254 11 65
www.espera.com
espera@espera.nl