HomeNieuwsBedrijven en personenMedewerker Mactac jarenlang gefolterd en vernederd door collega’s

Medewerker Mactac jarenlang gefolterd en vernederd door collega’s

videoEen fabrieksmedewerker van het Belgische bedrijf Mactac, gespecialiseerd in zelfklevende oplossingen waaronder etiketten, blijkt ruim negen jaar lang door zijn collega’s te zijn gefolterd en vernederd. Met dat schokkende nieuws kwam het Belgische dagblad Het Laatste Nieuws vandaag. De directie van Mactac laat in een persbericht weten de feiten te betreuren en meldt dat er ‘harde maatregelen' zijn getroffen.

Het slachtoffer werd tijdens zijn werk onder andere door zijn collega’s vastgebonden, opgesloten, bespoten met een hogedrukreiniger en seksueel vernederd. Een deel van de vernederingen werd vastgelegd door een bewakingscamera.

In 2002 is het slachtoffer met zijn verhaal naar een leidinggevende en naar de bedrijfsarts gestapt, maar volgens het slachtoffer toonden die zich bezorgder om de video dan om zijn welzijn. De directie van Mactac spreekt dit tegen en zegt de situatie erg ernstig te hebben genomen. Het slachtoffer zou volgens de directie van Mactac pas in 2008 toestemming hebben gegeven om de beelden te bekijken. “Het is toen dat er harde maatregelen werden getroffen, waaronder het onmiddellijke ontslag van de betrokken werknemers”, aldus Mactac in een persbericht.

Het slachtoffer, dat overwogen zou hebben om zelfmoord te plegen, zit ondertussen al drie jaar thuis met een posttraumatisch stresssyndroom. “Ik voel me gebroken en weet niet hoe ik er weer bovenop moet komen”, zegt hij in dagblad Het Laatste Nieuws.

De raadkamer moet in januari beslissen of de feiten al dan niet verjaard zijn. De advocaat van het slachtoffer wil de daders laten vervolgen voor foltering. Ook Mactac is aangeklaagd en riskeert zware boetes.

Klik hier om het volledige artikel te lezen en om de betreffende beelden van de bewakingscamera te bekijken.

Bron: Het Laatste Nieuws/Telegraaf