HomeNieuwsMaterialen Avery Dennison opgenomen in Esko studio software

Materialen Avery Dennison opgenomen in Esko studio software

Verscheidene materialen van Avery Dennison zijn opgenomen in de Esko studio software, waardoor 3D simulaties nog realistischer zijn. Hierdoor kunnen verpakkingsontwerpers zeer exact tonen hoe een verpakking er in het echt uit zal zien en kunnen zij sneller feedback ontvangen. De software is zodanig gedetailleerd, dat zelfs technieken zoals label embossing zichtbaar zijn in de simulatie. Hierdoor zijn dure prototypes minder vaak nodig.

“Naar schatting gaat het goedkeuringsproces voor nieuwe verpakkingen zo’n 25% sneller met de simulaties in vergelijking tot gewone prototypes”, zegt Jay Gouillard, vice president van segmentinnovatie van de Avery Dennison Materials Group. “Naast de ontwikkelingstijd en kostenimplicaties, biedt deze software verpakkingsontwerpers een goede concurrentiepositie. Er kunnen namelijk veel meer verschillende versies van een ontwerp tot in detail worden getoond voordat de uiteindelijke beslissing wordt genomen.”

In de nieuwe simulaties is een breed scala aan materialen beschikbaar, waaronder een aantal van de meest recente innovaties op gebied van folies en papier van Avery Dennison. Een aantal voorbeelden zijn de ‘no-label look’, labelmaterialen die aan te passen zijn en holografische caleidoscoopfolies.

Volgens Kris van Bael, product manager 3D en visualisatie van Esko, zijn de nieuwe materialen van significant toegevoegde waarde voor de verpakkingsontwerpers. “Dit is een belangrijke toevoeging aan de bestaande simulatiemogelijkheden van Esko. Toegang tot belangrijke en veel gebruikte materialen van Avery Dennison creëren verdere kansen voor ontwerpers om te differentiëren en om een toegevoegde waarde te bieden aan hun klanten.”

Kijk voor meer informatie op www.labeldesign.averydennison.com.