HomeNieuws"Markt slimme verpakkingen groeit komende 10 jaar explosief"

“Markt slimme verpakkingen groeit komende 10 jaar explosief”

De markt van slimme verpakkingen zal de komende tien jaar groeien van 75 miljoen dollar tot een waarde van 1,45 miljard dollar. Deze groei wordt met name gestimuleerd door geprinte elektronica, die op het punt staan om de kosten voor slimme en intelligente verpakkingen met 99% te verminderen. Dat staat in een nieuw rapport van IDTechEx, Smart Packaging Comes To Market: Brand Enhancement with Electronics 2013-2023. Volgens het rapport hebben veel vooraanstaande merkeigenaren multidisciplinaire teams aangesteld voor het invoeren van flinterdunne elektronica op hun high-volume verpakkingen. Elektronische labels bieden veel meer mogelijkheden met betrekking tot zowel marketing als het informeren van consumenten dan statische labels, waardoor de concurrentiepositie van merkeigenaren verbetert. Bovendien kunnen de kosten van de verpakking drastisch worden verlaagd.

IDTechEx verwacht dat de vraag naar elektronische verpakkingen (e-packaging) met name zal liggen in consumer packaged goods. E-packaging speelt in op bijvoorbeeld de steeds ouder wordende groep consumenten, die moeite heeft met het lezen van kleine letters op verpakkingen, aldus IDTechtEx. Andere factoren die volgens het rapport een rol spelen in de focus op e-packaging zijn onder andere de strengere wetgeving, hogere eisen van consumenten, veranderende levensstijlen en angst voor misdaad en terrorisme.

Naast de nieuwe applicatie geprinte elektronica zullen ook bestaande applicaties hun bijdrage leveren aan de groei van de markt van e-packaging. Enkele voorbeelden hiervan zijn pratende pizzadozen, verpakkingen met logo’s die knipogen en vermogenindicatoren op batterijen.

Kijk voor meer informatie op www.idtechex.com of klik hier om het rapport te lezen.