HomeThema'sEmpack Brussel 2011Markem-Imaje lanceert 2200 serie voor kartons en pallets

Markem-Imaje lanceert 2200 serie voor kartons en pallets

markemimaje-logoMarkem-Imaje, fabrikant en distributeur van industriële codeer- en markeersystemen, legt met de 2200 Serie de lat nu nog hoger inzake print- en etiketteersystemen. De 2200 printer biedt een ruime keuze aan uitwisselbare applicatormodules, geoptimaliseerde operatorbediening en een ongeëvenaarde etiketteersnelheid.

De nieuwe 2200 Serie biedt alle pluspunten van een gamma dat zijn betrouwbaarheid, efficiëntie en gebruiksvriendelijkheid ruimschoots bewezen heeft. Er werden reeds duizenden toestellen geïnstalleerd in veeleisende omgevingen, waar ze 24/7 functioneren. “Wij hebben de 2200 Serie getest voor de meest voorkomende toepassingen en wij zijn ervan overtuigd dat de productiestilstand met deze toestellen minstens 2 dagen per jaar lager ligt dan bij onze concurrenten”, verklaart Mike Kirk, de Product Manager bij Markem-Imaje die verantwoordelijk is voor dit gamma. “Bovenop de standaardgarantie van 18 maanden op het toestel bieden wij een uitbreiding van de totale garantie tot 5 jaar met een onderhoudscontract. Dit is een primeur in onze sector. Inzake duurzame ontwikkeling hebben wij het stroomverbruik verminderd tot 135 watt bij maximale snelheid, veel minder dan wat gangbaar is, terwijl de machine zo werd ontwikkeld dat ze voor 95% recycleerbaar is.”

Hoge printprestaties

De 2200 Serie heeft een print- en etiketteercapaciteit van meer dan 125 kartons per minuut. De etiketten worden consequent gepositioneerd met een tolerantie van slechts 0,25 mm dankzij een geoptimaliseerd traject voor de etiketten, automatische spanning en een detector in het applicatiepad. Met haar dubbele RISC-processors, bijgestaan door een uiterst snelle dedicated co-processor, biedt de 2200 Serie optimale prestaties. De Markem- Imaje etiketten en inktlinten garanderen een hoge printkwaliteit en een lange levensduur van de printkop.

Uiterst betrouwbaar

Het robuuste en zeer duurzame industriële ontwerp van de 2200 Serie is opgebouwd rond een centrale structuur met een dikte van 38 mm. Het applicatorpad en de contactonderdelen kleven niet, zodat ze gemakkelijk te reinigen en te gebruiken zijn. Alle vitale onderdelen worden bovendien beschermd door de behuizing.

Maximaal beschikbaar

De toestellen zijn nog eenvoudiger te bedienen, zodat etiketten en inktlinten in minder dan 40 seconden kunnen worden vervangen. De stilstand van de productielijnen werd met 25% verminderd door de gesynchroniseerde vervanging van etikettenrol en inktlint en de uitzonderlijke lengte van deze verbruiksartikelen: 560 meter in plaats van de standaardlengte van 450 meter. De printkop en de aandrijfrollen kunnen zonder gereedschap in minder dan 60 seconden worden vervangen.

Flexibiliteit en volop keuze

De 2200 systemen zijn geschikt voor elke omgeving en elke toepassing. Ze kunnen worden uitgerust met diverse applicatoren: Tamp (lang of kort), Wipe of Blow om etiketten bovenaan, op de zijkant of op de voorzijde aan te brengen. Een hoekapplicator brengt etiketten op twee aangrenzende zijden van kartons aan. Als de toepassing verandert, kan de applicatormodule worden verwisseld. Ook de resolutie en de printbreedte kunnen eenvoudig worden aangepast door de printkop te vervangen. Al deze kenmerken maken van de 2200 Serie een uitstekende investering op lange termijn.

Onberispelijke traceerbaarheid

De 2200 Serie verwerkt de gegevens in real-time en met hoge snelheid, inclusief barcodes, 2D-codes, logo’s en serialisatie. De barcodes voldoen aan niveau A en B van de ANSI-norm, ook bij de hoogste snelheden. Een optionele Markem-Imaje barcodelezer garandeert dat alle palletten die de fabriek verlaten voor 100% leesbare codes hebben. De CoLOS softwareoplossingen zorgen voor integriteit van de productgegevens, centraal databeheer en een gemakkelijke verbinding met de database van het bedrijf.

2200 Pallet voor palletidentificatie

Tot de 2200 Serie behoort ook de 2200 Pallet voor palletidentificatie. Dit compacte toestel is uitgerust met een robuuste zwaaiarm die palletten op de zijkant, vooraan, achteraan of op twee aangrenzende zijden labelt met een snelheid tot 120 palletten per uur. De automatische uitschakelfunctie vergroot de veiligheid van de operatoren. Met de specifieke CoLOS software voor pallettenbeheer kan elk pallet in de logistieke keten geïdentificeerd en gevolgd worden, vanaf het ogenblik dat het de fabriek verlaat tot op zijn eindbestemming. De 2200 Pallet biedt ook alle andere pluspunten van het gamma: standaardgarantie van 18 maanden op het toestel en een totale garantie.

markem-2200

Empack Brussel 2011 – Stand A068

Kijk voor meer informatie op www.markem-imaje.com.