HomeNieuwsBedrijven en personenMark van der Burgt van co-packer Vetipak vertelt over ontwikkelingen

Mark van der Burgt van co-packer Vetipak vertelt over ontwikkelingen

Wie al langer met Vetipak werkt, kent ons evangelie waarschijnlijk wel: “Betrek ons zo vroeg mogelijk bij de ontwikkeling van je product, want dan kunnen we het meeste voor je betekenen.” We zien inmiddels dat dit steeds vaker gebeurt. En dat het veel oplevert. Tijd voor een tweeluik. Deze keer spreken we CCO Mark van der Burgt, de volgende keer Julie Navarro van Nestlé.

Mark, laten we met de deur in huis vallen: vanwaar dit evangelie?

“Dat kan ik het beste illustreren aan de hand van een artikel in het Financiële Dagblad. Kort samengevat kwam dat neer op het volgende: “De supply chain is verrot, en dat blijft nog wel een tijdje zo: te weinig samenwerking, te veel schakels, te veel waste.” Dat is de spijker op zijn kop wat mij betreft. Maar daar leg ik me niet bij neer. Ik weet immers hoeveel verschil het voor iedereen kan maken als we al vroeg in de supply chain kennis en informatie met elkaar delen. Eigenlijk moeten we al bij de eerste stappen van product development met elkaar om tafel.”

Maar Vetipak is toch een co-packer?

“Dat hoor ik vaak inderdaad. Maar de co-packer van nu – en zeker die van de toekomst – verdiept zich ook in thema's die in de hele keten van belang zijn. Denk aan efficiency, kostenbeheersing en duurzaamheid. Succesvol zijn in de supply chain betekent wat Vetipak betreft: achterwaarts integreren, proactief voorwaarts in het proces meekijken en zo waarde toevoegen. Daar zijn we dus volop mee bezig. Wij hebben bovendien zóveel kennis in huis om resultaten te boeken rond dit soort vraagstukken, dat ik me er bijna voor zou schamen als ik die kennis voor mezelf hield.”

Lees verder