HomeNieuwsBeurzen en evenementenManter, Solidtec en Sarco staan in de startblokken voor Interpom

Manter, Solidtec en Sarco staan in de startblokken voor Interpom

Op 27, 28 en 29 november 2022 brengt Interpom in Kortrijk de top van de aardappelindustrie weer samen. Manter, Solidtec en Sarco Packaging demonstreren diverse weeg- en verpakkingsmachines en laten unieke verpakkingsoplossingen zien.

Tijdens Interpom laten alle drie de bedrijven hun expertise zien op het gebied van wegen, verpakken en automatiseren. De aanwezige productspecialisten zijn de brug tussen techniek en praktijk. Kennis en advies overdragen is daarin het belangrijkst. Bijkomend voordeel is dat Sarco voor de BeNeLux beschikt over het agentschap van zowel Manter als Solidtec. Hierdoor heeft de klant één aanspreekpunt voor realisatie en onderhoud.

Door Sarco worden de mogelijkheden van Casepacken uitgelicht. De Egatec BD-606 belader zal deze dagen worden gedemonstreerd. Deze machine verpakt het product in doos of krat door het als het ware in de gewenste positie te laten vallen. De lege dozen worden automatisch naar de vulpositie onder de cassette getransporteerd. Daarna wordt de cassette heen en weer bewogen om met het product verschillende patronen te creëren in één of meerdere lagen. Het is mogelijk om meerdere producten tegelijk te storten, wat zorgt voor een snelle en precieze plaatsing van de producten in doos of krat.

Manter presenteert de vernieuwde AutoPack HS (High Speed), een combinatie van een Bag Placer HS en een SemiPack+. Gezamenlijk is het een volautomatische verpakkingsmachine voor het verpakken van grotere hoeveelheden aardappelen en uien in jute-, papier- en netzakken. De nieuwe generatie blinkt uit in capaciteit, betrouwbaarheid en bedieningsgemak. De AutoPack HS heeft een capaciteit behaald tot 20 zakken à 25 kg per minuut. Met deze snelheden is Manter ongeëvenaard.

En last but not least: Solidtec laat u op het gebied van palletiseren graag de mogelijkheden zien met de Dual Infeed Manipulator. De symmetrische constructie maakt het mogelijk de manipulator, om en om, van beide zijden te beladen. Deze methode bespaart u de tijd dat de manipulator terug moet draaien vanuit een 180 graden rotatie. Een ander groot voordeel is dat hierdoor ook de slijtage en onderhoudsinterval gereduceerd worden. Alle bij elkaar dus een mooie ontwikkeling die grote voordelen biedt op zowel capaciteit alsook levensduur.

www.sarcopackaging.com