HomeMachinesWegen en doserenManter breidt assortiment uit met M1 SF bandweger voor gesorteerd fruit

Manter breidt assortiment uit met M1 SF bandweger voor gesorteerd fruit

Manter heeft met de M1 SF het assortiment voor het wegen van hard fruit uitgebreid. Met deze nieuwe bandweger kan gesorteerd fruit, zoals bijvoorbeeld appels, moeiteloos gewogen worden tegen een relatief lage investering. “Wij ontzorgen onze klanten met een eenvoudig te integreren oplossing. Een investering die zich snel terugverdient.”

“De klantspecifieke wens naar een voordelige oplossing voor het wegen van gesorteerd product, hebben we nu vertaald naar de M1 SF”, zegt Michiel Eilander van Manter. “Deze slimme weger heeft een geïntegreerde doseerunit voor het vinden van het juiste eindgewicht van gesorteerd product. Hierdoor gaat er nooit te weinig in de verpakking en wordt het overgewicht geminimaliseerd. De bandweger heeft een beduidend lagere aanschafwaarde dan een reguliere combinatieweger, welke voor gesorteerd fruit minder van toegevoegde waarde is. Elk gesorteerd product heeft immers al een bekend gewicht vanwege de (optische) sorteermachine, het gaat om de juiste hoeveelheid die in de verpakking terechtkomt.”

Voor de toevoer en dosering worden twee transportbanden gebruikt, een brede en een smalle band. “De brede band kan in korte tijd relatief veel product op de weegband brengen. De tweede, smalle toevoerband doseert vervolgens zorgvuldig de appels één voor één, totdat het eindgewicht is bereikt”, zegt Eilander. “Op deze manier kan nauwkeurig en snel gedoseerd worden. “Onze verpakkingsmachines, zoals de Pouch Filler of de RSB-P, combineren bovendien naadloos met deze weger.”

Doordat valhoogtes tijdens het weegproces tot een minimum beperkt zijn, is deze weger uitermate geschikt voor kwetsbaar fruit zoals appels en peren. “Beurse plekken zijn verleden tijd met deze weger”, aldus Eilander. “En dat is wat je als fruitleverancier wil, verse appels van uitstekende kwaliteit. Maar ook voor andere, voorgesorteerde producten kan de M1SF een oplossing zijn. In plaatsen waar een integrale, product vriendelijke en efficiënte oplossing gevraagd wordt, kan de efficiënte M1 SF ingezet worden. Met deze weger kan het verpakkingsbedrijf zijn kwaliteit waarborgen zonder concessies te hoeven doen op het gebied van kwaliteit, snelheid en efficiëntie.”

www.manter.com