HomeNieuwsManter 12000 SF weegt producten met zachte hand

Manter 12000 SF weegt producten met zachte hand

manter-12000-sf

Manter heeft een speciale weger in het assortiment die geschikt is voor het wegen van zachte gevoelige producten zoals groenten en fruit, bijvoorbeeld appels en tomaten. Het gaat om de Manter 12000 SF waarbij SF staat voor de Engelse term Soft Fill.

manterOm elke vorm van beschadiging te voorkomen, zijn er geen valhoogtes in de machine aanwezig. Ook de snelheid waarmee het product door de machine gaat is nergens te hoog. Aan het begin van de weger zijn opvoerbanden met een golfprofiel gemonteerd die het product over de gehele breedte van de weger verdelen. Bovenaan de opvoerband rolt het product in een zachte meedraaiende borstel, zodat het product op de weger wordt neergelegd. De zacht trillende doseerplaten en een meedraaiende borstel boven het product, leggen het product klaar voor de 12 trilgoten. Deze trilgoten zijn voorzien van spoelen met een kleine uitslag die in snelheid instelbaar zijn.

Weegschaal kiest de beste combinatie

De weegschalen wegen de producten die in de weegbakken liggen en geven het gewicht door aan de centrale computer. Die zal uit de beschikbare weegbakken de beste combinatie kiezen die horen bij de ingestelde waarden. Is er geen geschikte combinatie mogelijk dan zal de weger zelf maatregelen nemen om te komen tot een goed gewicht. De speciaal vormgegeven weegbakken openen zich door de bodem naar beneden en de bovenkant naar boven weg te klappen. De bodem komt daarbij op dezelfde hoogte als de glijplaat van het afvoersysteem. Zo wordt het product zonder beschadiging op het afvoersysteem gelegd.

Deze weger in combinatie met het gepatenteerde afvoersysteem is een ideale oplossing voor het wegen en verpakken van zachte producten.

Kijk voor meer informatie op www.manter.com.