Home Machines Aandrijven en besturen Magazijnautomatisatie met nieuwe robottechnologie van SSI Schäfer

Magazijnautomatisatie met nieuwe robottechnologie van SSI Schäfer

SSI Schäfer heeft de eerste volautomatische orderpickcel ontwikkeld die naadloos geïntegreerd kan worden in een bestaande magazijnarchitectuur. De SSI Schäfer Robo Pick realiseert 2400 picks per uur en is uitermate geschikt voor toepassing in groothandels en de distributiesector.

Eerdere pogingen om automatische orderpicking goedkoper te maken en eenvoudiger te organiseren, mislukten tot nu toe altijd omwille van het gebrek aan flexibiliteit bij de beeldverwerking. Intralogistiekspecialist SSI Schäfer heeft dit probleem opgelost met de ontwikkeling van de Robo Pick.

De beeldverwerkingscel van het systeem identificeert in minder dan 1 seconde de positie van de goederen die gepickt moeten worden en stuurt de universele orderpickrobot. Vervolgens worden de producten conform de orderdetails, maar zonder dat de eigenschappen en het uitzicht van de artikelen individueel geprogrammeerd moeten worden, in enkele seconden veilig in de juiste orderbakken geplaatst. Daarbij kunnen, afhankelijk van de orderstructuur, 10 tot 20 orders tegelijkertijd worden verwerkt.

In vergelijking met manuele orderpicking reduceert de robot, die minder kosten met zich brengt dan een conventionele werkplek met dezelfde prestaties, de foutenlast bij het orderpicken met een factor 10 tot 100.

Kijk voor meer informatie op www.ssi-schaefer.nl.

Bron: PackDirect.com