HomeNieuwsBeurzen en evenementenMacropak richt schijnwerpers op duurzaamheid

Macropak richt schijnwerpers op duurzaamheid

macropak-2014-foto-duurzaam-collage

De Macropak, die van 30 september t/m 3 oktober weer werd gehouden in de Jaarbeurs in Utrecht, richtte de schijnwerpers onder andere op duurzaamheid. Nederlanders zijn in Europa namelijk bijna recordhouders als het gaat om het verbruik van verpakkingen. De vraag naar duurzame verpakkingen neemt toe. Maar wat weegt zwaarder: langere houdbaarheid van voedsel of minder verpakkingsmateriaal weggooien? En hoe bepaal je de milieu-impact van een verpakking? Die vragen speelden de hoofdrol in de presentatie van Alan Campbell van Paardekooper Van der Windt, Natasja Helgers van Screen4Green, een onafhankelijk platform voor en over duurzaamheid, disposables en verpakkingen, en Sijas Akkerman van Stichting Natuur en Milieu.

macropak-logo-2014-1Aan de orde kwamen onder meer de verlaging van de milieu impact, het thema eco-rating, dat de consument helpt bij het maken van een verantwoorde keuze op basis van gekwantificeerde milieu-impact en twee doelstellingen: alle partijen in de bedrijfskolom moeten komen tot een maximale en aantoonbare reductie van de milieu-impact van verpakkingen en disposables, en de verpakkingsindustrie, groothandel en retail hebben de kracht om het productaanbod optimaal aan te laten sluiten op de vraag van consumenten naar producten met een aantoonbaar lagere milieubelasting.

Klik hier voor de fotoreportage van Macropak 2014…

Kijk voor meer informatie op www.macropak.nl of klik hier voor een overzicht van al het nieuws over Macropak 2014 inclusief alle afleveringen van het Macropak Journaal…