HomeNieuwsBeurzen en evenementenMacropak maakt design van verpakkingen toegankelijk

Macropak maakt design van verpakkingen toegankelijk

macropak-2014-foto-design-collage

Uitgelicht op de Macropak, die van 30 september t/m 3 oktober weer werd gehouden in de Jaarbeurs in Utrecht, was het thema ontwerp en design, waarvoor de complete hal 2 was gereserveerd. Daar verrees het Design Center, met in het hart het grote ontwerp- en designpaviljoen. Doel van deze speciale ontmoetingsplek was het aanbod, kennis en kunde op het gebied van design van verpakkingen op een verrassende en diverse manier toegankelijk te maken voor de bezoekers.

macropak-logo-2014-1Naast het imposante paviljoen gaf het speciaal ontwikkelde Design Theater toegang tot een inspirerende deSIGN-congres dat – in samenwerking met het NVC Nederlands Verpakkingscentrum – werd georganiseerd voor brandmanagers, (senior) marketeers, productmanagers, ontwerpers en designers, verpakkingskundigen en alle andere geïnteresseerden. Op woensdag 1 oktober met sprekers van onder meer Grolsch (over FMCG packaging innovation), Knijff Merkenadviseurs (over model- en merkenrecht in verpakkingen), Moti Breda (over verpakkingsontwerp en het supermarktschap) en Avans Hogeschool (hoe begrijpelijke labels voor verpakkingen ontwerpen). Op donderdag 2 oktober deelden toonaangevende designbureaus hun inzichten met de congresdeelnemers en gingen ze in op de vraag of je met Dutch design in het buitenland kunt scoren en of Dutch design überhaupt bestaat in verpakkingen.

In de ontwerp- en designhal waren ook meeting points gecreëerd, waar designbureaus klanten en prospects konden ontmoeten. Deze kleine ontmoetingsplaatsen waren speciaal gemaakt voor aanbieders die laagdrempelig wilden deelnemen en weinig ruimte nodig hadden om hun producten en diensten te presenteren. Er was plaats voor het exposeren van (nieuw) ontworpen en vormgegeven verpakkingen en materialen op een ludiek gevormde tafel met de mogelijkheid het bedrijfslogo opvallend te presenteren. De meeting points stonden tussen de supermarkt en het Design Theater in met als gevolg een grote stroom van bezoekers in dit centrale deel van het Deisgn Center.

Klik hier voor de fotoreportage van Macropak 2014…

Kijk voor meer informatie op www.macropak.nl of klik hier voor een overzicht van al het nieuws over Macropak 2014 inclusief alle afleveringen van het Macropak Journaal…