HomeMachinesTransporteren"Jungheinrich is productiefste én zuinigste elektrische heftruck"

“Jungheinrich is productiefste én zuinigste elektrische heftruck”

De elektrische driewielheftruck EFG 216k van Jungheinrich heeft in een onafhankelijke heftrucktest een uitzonderlijk resultaat neergezet: de truck bleek zowel de meest productieve, als de zuinigste truck van de markt. De EFG met Jungheinrichs vierde generatie AC-techniek werd afgezet tegen alle gangbare concurrerende trucks. De test werd op initiatief van Jungheinrich uitgevoerd door Theo Egberts van het gerenommeerde Andersom Testing.

De heftruckfabrikant wilde met de test de kracht van haar vierde generatie AC-draaistroomtechniek aantonen. Dat is blijkens de uitkomsten goed gelukt.

Bijzondere combinatie

Bijzonder is dat de Jungheinrich EFG 216k in de test niet alleen de hoogste productiviteit ooit op haar naam schrijft. Tegelijkertijd is ook het verbruik namelijk het laagste ooit. In stand 3 noteerde de truck een verbruik van slechts 6,73 kWh per 100 pallets. De truck kan daardoor met een kleine 625 Ah batterij in de praktijk maar liefst een kleine 10,5 uur werken.

Met zo’n lange inzetduur is batterijwisselen in veel gevallen niet nodig en worden de kosten van wisselbatterijen uitgespaard. Ook vallen de energiekosten uiteraard lager uit. Overigens is de Jungheinrich EFG 216 ook leverbaar met batterijen tot 750 Ah voor nog langere werkdagen.

Ergonomische vormgeving

Het testrapport rept verder van een moderne vormgeving van de truck. Het stuurwiel is volgens Egberts handig in hoogte en diepte verstelbaar en de zit op de ergonomische bestuurdersstoel is riant. Ook de comfortabele handleuning met geïntegreerde SOLO-PILOT bediening voor de mastfuncties en rijrichting valt in de smaak. Egberts in zijn testverslag: “de unit is wellicht de meest geslaagde in de reeks van mogelijkheden die Jungheinrich aanbiedt”.

Door de vierde generatie draaistroomtechniek in combinatie met de SOLO-PILOT werkt de nieuwe Jungheinrich EFG 216k makkelijk, vlot en bovenal voorspelbaar. “Dat zorgt voor een relaxte werkwijze en een hoge mate van controle”, schrijft Egberts.

Robuust batterijwisselen

Hoewel de Jungheinrich EFG 216k wordt uitgerust met een modern zijdelings batterijwisselsysteem, is het chassis stevig. De cabinestructuur van de driewiel heftruck loopt volledig door over en onder de batterij. De batterij is daarbij met vrijwel elke pallettruck te verwijderen en te transporteren.

Nieuwe lijn een succes

De nieuwe lijn Jungheinrich drie- en vierwiel elektro heftrucks is sinds enige tijd op de markt. Ondanks de moeilijke marktsituatie spreekt Jungheinrich van een succes. De machines zetten niet alleen de toon met hun zuinige techniek, maar ook op het gebied van ergonomie. De batterijwissel- en laadtechnieken spelen daarbij eveneens een rol. Behalve het zijdelings wisselen, kan de nieuwe EFG-range bijvoorbeeld ook worden uitgerust met een “OnBoard” geïntegreerde lader. Investeringen in aparte batterijladers zijn daarmee niet meer nodig.

Uniform testparcours

De heftrucks zijn alle getest volgens hetzelfde, uniforme testprotocol. De machines zijn persoonlijk bestuurd door Egberts, die inmiddels in totaal al meer dan 300 hef- en magazijntrucks heeft getest. Met zijn ruime ervaring beschikt hij over een objectieve kijk en maatstaf voor het beoordelen van intern transportmaterieel. De nieuwe Jungheinrich EFG 216k is ook present op de stand tijdens de komende Logistica vakbeurs in november in Utrecht.

Jungheinrich

Jungheinrich behoort tot de grootste leveranciers en producenten van intern transport oplossingen ter wereld en is in Nederland gevestigd in Alphen aan den Rijn. Het bedrijf verkoopt, verhuurt en verricht service aan vele verschillende soorten hef- en magazijntrucks en verzorgt bovendien totale magazijninrichtingen voor haar klanten. Daarbij levert het alle gerelateerde diensten zoals veiligheidskeuringen voor machines en magazijnstellingen, bedienertrainingen, advies en ontwikkelt het eigen softwarepakketten voor in en om het magazijn.

Kijk voor meer informatie op www.jungheinrich.nl