HomeMachinesPrimair verpakkenManter SAB uiterst geschikt voor mooie verpakkingen

Manter SAB uiterst geschikt voor mooie verpakkingen

In de wereld van verpakkingen is momenteel een groeiende vraag waarneembaar naar losse zakken. Over het algemeen wordt deze duurdere verpakking als mooier ervaren, en er zijn meer afnemers die zich met deze verpakking willen onderscheiden. Manter heeft hiervoor een uitmuntende machine in het programma, de Manter SAB. Bij een Manter SAB (Semi Automatic Bagger) zijn zakken handmatig of met hulp van een zakaanhangautomaat onder een vulopening te hangen. Voorbeelden hiervan zijn jutezakken, lenozakken wel of niet voorzien van label en papieren zakken.

Wanneer een dergelijke zak onder de vulopening van de SAB geplaatst is, neemt de machine het verder over. Op dat moment gaat er een signaal naar de weger, die op zijn beurt het juiste gewicht in de zak kan storten. De gevulde zak wordt daarna doorgestuurd en afgesloten door een naaimachine. Eventueel kan er nog een label als een keuringskaart of certificaat van het product worden meegenaaid.

Voor de Manter SAB is een 2-tal machines beschikbaar die de zakken automatisch kunnen aanhangen. De Manter MBP-I kan zakken aanhangen die voorzien zijn van plastic strips en ophanggaten. De plastic strip is nodig voor het vacuümsysteem dat de zakken individueel kan pakken. Dit type zakken is echter niet overal gewenst of toepasbaar. In dat geval is de Manter Presenter te gebruiken. Deze werkt met zakken die deze plastic strook niet nodig hebben. Heeft u interesse in een van deze machines, neemt u dan contact op met onze verkoopafdeling.

Voor meer informatie:
Manter International

Phileas Foggstraat 66
7825 AL Emmen
Tel.: (0591) 62 63 00
Fax: (0591) 62 92 23
www.manter.com
sales@manter.com