HomeMachinesNiet-primair verpakkenC. Oostrom’s Produktiebedrijven kiest voor Nedpack

C. Oostrom’s Produktiebedrijven kiest voor Nedpack

nedpack-oostrom

C. Oostrom’s Produktiebedrijven uit Geldermalsen heeft drie hoogwerker palletiseermachines van de firma Nedpack in gebruik genomen. De machines bieden de conservenproducent niet alleen een hogere capaciteit. Ook wordt er dankzij een doordacht concept optimaal gebruik gemaakt van de beschikbare ruimte. Met de introductie van de Fruit to Go fruitzakjes en de diverse Fruitcups werd de productiecapaciteit bij conservenproducent C. Oostrom’s Produktiebedrijven in Geldermalsen uitgebreid en steeg de behoefte aan palletiseercapaciteit.

In Nedpack vond het bedrijf de juiste partner voor een perfecte oplossing. “Nedpack is een Nederlandse aanbieder. Dat maakt de communicatie eenvoudig en duidelijk. Bij dit soort projecten is dat heel belangrijk. Er wordt een custom made oplossing ontwikkeld, waarbij een optimale samenwerking bepalend is voor het slagen van het project. Bovendien zitten ze dichtbij. Daarvan profiteren we ook bij de after sales”, stelt directeur George Oostrom

Forse ruimtebesparing

In eerste instantie onderzocht de producent de mogelijkheid om de producten centraal te palletiseren. Al snel bleek echter dat de transportafstand, die in sommige gevallen meer dan 500 meter zou bedragen, te groot werd. De aan- en afvoer van pallets zou dan een groot deel van het vloeroppervlak in beslag nemen.

Daarom is er gekozen voor het gepatenteerde onderdoorloopsysteem van Nedpack, waarbij de beladen pallets van de ene palletiseermachine onder de andere machines door worden afgevoerd. Het systeem is dicht bij de productielijnen geplaatst en bespaart heel wat vierkante meters, doordat de pallets in een rechte lijn worden aan- en afgevoerd. “Maar de winst zit vooral in de snelheid. Er gaat nauwelijks tijd verloren bij de aan- en afvoer van pallets”, weet Oostrom.

Om de hoogwerker palletiseermachines in het onderdoorloopsysteem te kunnen plaatsen koos de conservenproducent ervoor het dak te verhogen. Er werd een dakkoepel van 20×30 meter geplaatst. Zo wordt er optimaal geprofiteerd van het bestaande vloeroppervlak en blijft de toegankelijkheid van het systeem maximaal.

Flexibel in meerdere opzichten

In totaal leverde en installeerde Nedpack drie palletiseermachines; twee met een enkele productinvoer en een met een dubbele productinvoer. Er wordt gestapeld op europallets, blokpallets en halve europallets. Daarnaast kan ook op slipsheets worden gepalletiseerd, zonder dat daar een pallet onder hoeft.

Het systeem kan naar keuze kartonnen plano’s of papieren vellen tussen de palletlagen plaatsen. De producten kunnen bovendien zowel statisch als dynamisch worden gekeerd. Bij het statisch keren kan er worden gekozen voor 90, 180 of 270 graden keren.
De nieuwe machines bieden een hogere capaciteit, die oploopt tot ongeveer 3.000 dozen of trays per uur. Via wisselsystemen in de aanvoerlijnen kunnen ook andere producten dan de fruitzakjes en de fruitcups worden gepalletiseerd. Zo kan C. Oostrom’s Produktiebedrijven nóg flexibeler inspringen op seizoenspieken en blijft een optimale bezetting gegarandeerd.

Over C. Oostrom’s Produktiebedrijven B.V.

Sinds 1957 produceert het familiebedrijf C. Oostrom’s Conservenfabrieken B.V. groente- en fruitconserven. De productie wordt gerealiseerd in twee uiterst moderne vestigingen in Geldermalsen en Kapelle. Kenmerkend voor het bedrijf zijn een goede afstemming op de vraag van de consument en een grote efficiency. Hierdoor is Coroos Conserven een van de grootste private labelfabrikanten van Europa en heeft het bedrijf een sterke positie opgebouwd binnen de Europese retail- en levensmiddelenmarkt.

Kijk voor meer informatie op www.nedpack.nl