De mogelijkheid om een banderol tweezijdig te bedrukken, maakt banderolleren volgens Branding by Banding nog aantrekkelijker. “Zeker ten opzichte van zelfklevende etiketten en C-labels. Ideaal voor extra communicatie over acties, missies of tips met betrekking tot recepten. Een mooi voorbeeld hiervan zijn de chocolade-eitjes van Tony's Chocolonely”, aldus Branding by Banding.

Een bedrukte banderol met de bekende Tony's Chocolonely merkuitstraling zorgt voor herkenning en merkbeleving. Daarnaast is er meer dan genoeg ruimte voor onder andere de verplichte voedingswaarden, herkomstgegevens en houdbaarheidsdatum. Branding by Banding: “Maar op de achterkant van de banderol vertelt het bedrijf zijn verhaal over het streven om de wereld van chocolade slaafvrij te maken. En ook hoe de koper van het product hier zelf een steentje in kan bijdragen door het verhaal te delen.”

Maar er zijn volgens Branding by Banding nog meer mogelijkheden. Een Duitse firma die kwarteleitjes produceert, gebruikt de achterkant van de banderol voor het delen van recepten waarin de kwarteleitjes een rol spelen. Hierdoor wordt de consument op ideeën gebracht en enthousiast gemaakt voor het product. “Maar denk ook aan relatief onbekende groenten die met receptcommunicatie op de achterzijde enerzijds de consumenten stimuleren om de groente uit te proberen en anderzijds hun merkbeleving vergroten. Andere merken gebruiken de achterzijde van de banderol juist weer voor een echt stuk storytelling. Bijvoorbeeld over de geschiedenis van het bedrijf, of over de oprichters en hun filosofie om de authenticiteit van het merk te vergroten”, benadrukt Branding by Banding.

Branding by Banding voorspelt dat door de mogelijkheid om een banderol dubbelzijdig van communicatie te voorzien, de vraag naar banderolleeroplossingen nog verder zal doen toenemen. “Zeker als daar ook de overige voordelen bij worden opgeteld, zoals materiaalbesparing, merkversterking en flexibiliteit. Neem contact op voor meer informatie en bespreek de mogelijkheden met ons.”

www.brandingbybanding.com