Home Machines Primair verpakken Machines van GKS Packaging zijn favoriet bij familiebedrijf Hygiena

Machines van GKS Packaging zijn favoriet bij familiebedrijf Hygiena

Al sinds 1955 is het Belgische familiebedrijf Hygiena, vernoemd naar de Griekse godin van gezondheid, in de ban van natuurlijke producten. Het dagelijkse bestuur is nog steeds in handen van de familie Muyldermans, waarvan inmiddels ook de derde generatie in dienst is getreden. “Ons assortiment bevat een ruim aanbod sterke merken van biologische voeding tot ecologische cosmetica. Hierbij leggen we telkens de nadruk op kwaliteit, gezondheid, duurzaamheid en milieubewustzijn”, vertelt Jos Muyldermans enthousiast.

Hygiena vertegenwoordigt tegenwoordig ongeveer 90 merken en verzorgt de distributie van ruim 2.600 producten vanuit een distributiecentrum van maar liefst 8.000 m2 in thuisfront Sint-Niklaas. Dochter Laura Muyldermans: “We zijn uitgegroeid tot een bloeiend import-, export- en distributiebedrijf van biologische, natuur-, glutenvrije- en dieetproducten. Tevens zijn we een belangrijke trader van rietsuiker in Europa.”

“Gelukkig zijn we op tijd gestart met automatiseren. Hierdoor konden we vorig jaar een groei realiseren van 60%”, vertelt Serge Demeyere. “In tegenstelling tot veel andere bedrijven hebben we er voor gekozen om eerst het verpakken in plaats van het wegen te automatiseren. Flexibiliteit is voor ons erg belangrijk, want we verpakken veel producten in verschillende gewichten en hebben enorm veel productwissels per dag. We hebben daarom drie medewerkers aan de productielijn, waarbij er een zorgt voor de toevoer en twee voor het handmatig afwegen van het product. Dat product wordt vervolgens automatisch verpakt in biologisch afbreekbare folie. MINI van GKS Packaging is hiervoor uitermate geschikt dankzij haar compact afmetingen en het eenvoudig wisselen van de wisseltrechters.”

MINI wordt door de medewerkers van Hygiena liefkozend ‘het machientje' genoemd en is nog altijd hun favoriet. Vanuit biowinkels en zero waste shops, waar consumenten zelf hun herbruikbare verpakkingen meenemen, komt steeds meer vraag naar bulkverpakkingen. Hierdoor ontstond bij Hygiena behoefte aan een extra machine geschikt voor grotere gewichten. De keuze viel wederom op een machine van GKS Packaging en wel een van het type CP350. Ondanks dat de machine een grote bulkverpakking kan maken, is deze machine ook nog perfect geschikt voor het handmatig afwegen. Na het afwegen wordt het product manueel in de verpakkingsmachine gestort.

“Hierdoor blijven we erg flexibel met een grote diversiteit aan verschillende producten die we met een razendsnelle wissel kunnen verwerken”, aldus Jos Muyldermans. “We zijn erg content met de verpakkingsmachines van GKS Packaging. Middels deze machines hebben we onze productiecapaciteit flink kunnen vergroten en zodoende konden we onze groei met hetzelfde aantal personen verwerken”, sluit Serge af.

www.gkspackaging.com