HomeNieuwsBedrijven en personenMachevo & Bulk Vereniging stimuleert innovaties

Machevo & Bulk Vereniging stimuleert innovaties

machevo-innovatie

De inschrijving voor de ‘Proces Innovatie Prijs 2010’ is van start gegaan. De PIP, zoals deze prijs ook in het kort genoemd wordt, is een erkenning voor innovatieve producten en oplossingen binnen de procesindustrie. Deze prijs is een initiatief van de Machevo & Bulk Vereniging en VNU Exhibitions en staat in het teken van ‘Fit for the future’, het centrale thema van de beurs ‘Industriële Week’ in Utrecht.

machevo-logoAlle bedrijven in Nederland en België kunnen zich voor de PIP inschrijven. Eigenlijk bestaat de Proces Innovatie Prijs uit twee awards, namelijk de PIP Vakprijs en de PIP Publieksprijs. Een zorgvuldig samengestelde vakjury beoordeelt alle inzendingen en maakt de nominaties in augustus bekend. Vervolgens kan iedereen via internet stemmen op deze nominaties voor de Publieksprijs. Een deskundige vakjury kiest de winnaar van de Vakprijs.

De Machevo & Bulk Vereniging stimuleert haar leden innovatief te zijn en sponsort daarom de helft van het inschrijfgeld! Het stimuleren van innovaties in de procesindustrie is al jaren een speerpunt van de vereniging. In 1992 werd de eerste ‘Machevo Technologie Prijs’ uitgereikt. In 2002 werd de naam gewijzigd in de huidige ‘Proces Innovatie Prijs’.

Volgens de heer Armando Turba, voorzitter van de Vereniging, innoveren bedrijven om verschillende redenen.‘Onze leden moeten, om succesvol te kunnen zijn, voortdurend inspelen op nieuwe vragen van de markt. Wij willen als vereniging de leden hierin stimuleren, daarom sponsoren wij voor de helft de inschrijfkosten voor de PIP. Ook heeft de vereniging oog voor starters op de markt, jonge bedrijven die innoveren op basis van een specifiek nieuw idee. De vereniging verlaagt voor hen de drempel nog eens extra, door ook het lidmaatschapsgeld te halveren. Als nieuw lid komen zij direct in aanmerking voor de PIP sponsoring en profiteren daarnaast ook meteen van alle voordelen dat het lidmaatschap nog meer biedt’.

De uiterste inzenddatum voor deelname aan de ‘Proces Innovatie Prijs’ is 9 juli 2010. Op 5 oktober 2010 zal de winnaar bekend worden gemaakt.

Meer informatie en het inschrijvingsformulier voor deelname vindt u op de website van de Machevo & Bulk Vereniging www.machevo.nl en op de website van VNU Exhibitions www.industrialprocessing.nl/pip.