HomeDossiersDesignEshuis maakt ook dit jaar weer miljoenen labels voor Kerst in Japan

Eshuis maakt ook dit jaar weer miljoenen labels voor Kerst in Japan

De kerstperiode is traditiegetrouw dé periode voor merken om extra uit te pakken met een speciale kersteditie. Zo heeft Coca-Cola een gouden combinatie gevonden in Japan. Japanners staan bekend als liefhebbers van bijzondere producten, challenges en gadgets, en dat weet Coca-Cola ook.

Daarom realiseert Eshuis samen met Coca-Cola dit jaar voor de vijfde opeenvolgende keer de Bow-campagne. Of zoals de Japanners het noemen: de BOW-tie. Deze special edition fles wordt wederom met Kerst massaal in huis gehaald door consumenten. Een groot succes waarmee Coca-Cola elk jaar in de kerstperiode meer dan 100 miljoen flesjes verkoopt.

“Het ‘bow'-label maken wij een aantal jaren op rij. Het blijft een van de unieke projecten waar we enorm trots op zijn. In de zomer beginnen wij al met het produceren van deze labels, 100 miljoen stuks om precies te zijn. Wekenlang draait de machine om dit aantal strik labels te creëeren”, aldus Eshuis.

“Het is een samenwerking met een andere drukkerij. Zij bedrukken het materiaal en wij voegen drie verschillende lagen samen tot deze unieke bow-labels. Wij zijn de enige drukkerij in de wereld die dit label machinaal kan maken. Het is daarom prachtig om te zien dat onze labels geproduceerd in Dalfsen zo aanslaan in Japan, aan de andere kant van de wereld.”

De Japanners zijn helemaal verliefd op de strik. Deze laat een gewone fles veranderen in een cadeau. Het is een feestje om een Coca-Cola fles te kopen, waardoor er meer ‘brand love' tot stand komt.

Eshuis: “Vorig jaar hebben we voor Japan een extra feature aan de bow toegevoegd; op elk label hebben wij een uniek 12-cijferige code gedrukt. Wanneer deze code wordt ingevoerd op de website van Coca-Cola krijgt de Japanse consument toegang tot 25 kerstliedjes, gezongen door de populaire meidengroep Little Glee Monster. De dames van de band hebben ook een nummer individueel gezongen. Wanneer je de afzonderlijke delen afspeelt op verschillende apparaten, komt het nummer volledig samen. Dit versterkt het gevoel van samenhorigheid tijdens de kerstdagen. In Tokyo waren de flessen binnen 48 uur na lancering totaal uitverkocht in alle winkels.”

www.eshuis.nl