HomeNieuwsBedrijven en personenM-plastics zet belangrijke stap in verduurzaming kunststofverpakkingen

M-plastics zet belangrijke stap in verduurzaming kunststofverpakkingen

M-Plastics uit Oldenzaal is een producent van duurzame kunststofoplossingen voor klanten in voornamelijk de landbouw en sierteelt. Het bedrijf heeft onlangs een Cradle to Cradle-certificering voor haar verpakkingsproducten behaald. Paul Schildmeijer, directeur van M-Plastics: “Met deze Cradle to Cradle-certificering op zilver niveau hebben we een belangrijke stap gezet in de duurzame verandering van M-plastics, dat al CO2 neutraal is. We willen voorop lopen op gebied van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen en laten zo aan onze klanten zien dat het productieproces voor onze verpakkingsproducten volledig duurzaam en milieubewust is ingericht.”

Advies- en ingenieursbureau Tebodin, onderdeel van Bilfinger, was tijdens het certificeringsproces van M-plastics de ondersteunende partner. Onlangs ontving Paul Schildmeijer het certificaat uit handen van Mariska van Dalen, geaccrediteerd assessor voor Cradle to Cradle bij Tebodin (foto).

Om tot de Cradle to Cradle-certificering te komen heeft Tebodin het gehele productieproces gecontroleerd op gezondheid en herbruikbaarheid van materiaal, het gebruik van groene energie binnen het productieproces, het watergebruik en de sociale rechtvaardigheid voor bijvoorbeeld omwonenden en medewerkers. Door middel van oneindige recycling geeft M-plastics de kunststofverpakkingen een tweede leven.

Paul Schildmeijer: “We zullen de verduurzaming van M-plastics de komende jaren nog voortzetten, want wij willen onze voortrekkersrol in de branche graag houden. De vraag naar duurzame producten in de retailbranche neemt namelijk razendsnel toe.”

Kijk voor meer informatie op www.m-plastics.nl.