HomeNieuwsLWA vervangt oude Atoma lineaire weger bij Piet van der Avoort

LWA vervangt oude Atoma lineaire weger bij Piet van der Avoort

Piet van der Avoort is sinds 1960 een begrip op het gebied van groothandel in verse aardappelproducten. Al jarenlang ligt de nadruk op het verwerken van de beste aardappelen tot verse frites voor de cafetariabranche. Ook deze branche is onderhevig aan verandering en hierop speelt het bedrijf uit Tilburg in door innovatie, modernisering en automatisering. Zo werd eind jaren ’80 een – toen al tweedehandse – lineaire weger van Atoma in gebruik genomen, maar na zo’n dertig jaar trouwe dienst was het een aantal maanden geleden toch echt tijd voor een nieuwe.

De keuze viel op een 2-kops NewWeigh lineaire weger van Laurijsen Weegautomaten (LWA) uit Dongen. “LWA verzorgde al zo’n twintig jaar het onderhoud aan onze vorige weger, dus de keuze voor hen was logisch”, begint Pieter van der Avoort zijn verhaal. “De nieuwe weger bevalt dusdanig goed dat we dit eigenlijk al veel eerder hadden moeten doen. We willen onze klanten zo goed mogelijk van dienst zijn en innovatie en automatisering van het productieproces dragen bij het kwalitatief hoogwaardige product dat we leveren.”

Piet van der Avoort verpakt alle producten in een transparante folieverpakking en onder een beschermde atmosfeer. “Niet alleen het productieproces is belangrijk voor het behoud van de smaak en de kwaliteit van het product. Ook de wijze van verpakken speelt een belangrijke rol. Al onze producten worden verpakt in een transparante folieverpakking onder een beschermde atmosfeer. Er wordt bij het verpakken gebruik gemaakt van gas en wel van de bestanddelen van lucht zonder zuurstof. Deze verpakkingsmethode zorgt ervoor dat het product niet verkleurd en verantwoord langer houdbaar is”, legt Pieter van der Avoort uit.

De keuze voor een lineaire weger van LWA was dan ook geen moeilijke. LWA is met meer dan 25 jaar ervaring namelijk een bekende en uiterst ervaren partner op het gebied van wegen van met name levensmiddelen. In samenspraak met de klant wordt altijd naar de beste oplossing gezocht en door de eigen metaalwerkplaats is LWA uiterst flexibel om de wegers dusdanig aan te passen zodat deze optimaal geschikt zijn voor de betreffende toepassing. Met name voor breukgevoelige producten en bulktoepassingen heeft LWA een volledige reeks wegers ontwikkeld.

Kijk voor meer informatie op www.lwa.nl.