HomeNieuwsLWA levert nieuwe, gebruikte en gereviseerde weegautomaten

LWA levert nieuwe, gebruikte en gereviseerde weegautomaten

lwa-1

Laurijsen Weeg Automaten (LWA) uit Dongen levert zowel nieuwe, gebruikte en gereviseerde lineaire weegautomaten als nieuwe multihead weegautomaten. Deze weegautomaten worden gebruikt voor het automatisch afwegen van een keur aan producten, waaronder snoepgoed, chips, petfood, wasmiddelen, koekjes, kruiden, noten, zuidvruchten, suiker, koffie, thee, zaden en kunstmest.

“We hebben omwille van ons uitgebreide assortiment aan nieuwe en gebruikte weegautomaten in tal van versies al honderden tevreden klanten van de juiste weegoplossing tegen de beste prijs-kwaliteitverhouding voorzien”, aldus directeur-eigenaar John Laurijsen.

lwa-logoGebruikte en gereviseerde weegautomaten

In oktober 1988 richtte hij het huidige LWA op om te beginnen met het verkopen en reviseren van lineaire weegautomaten van Atoma. Dit terwijl vrijwel alle andere bedrijven stopten met het bouwen en verkopen van deze weegautomaten. “Ondertussen hebben we van de ruim 3.000 weegkoppen die door Atoma zijn gebouwd, er al meer dan 700 verkocht na een gehele of gedeeltelijke revisie. En dit altijd met garantie. Dat de kwaliteit van de lineaire wegers van Atoma zeer goed is, blijkt wel uit het feit dat deze nog steeds bijna ongewijzigd gekopieerd worden door producenten wereldwijd”, zegt John Laurijsen.

Nieuwe lineaire weegautomaten

En ook Newweigh, een van de zusterondernemingen van LWA, bouwt tot de dag van vandaag nieuwe lineaire weegautomaten naar het voorbeeld van Atoma. “Zoals de wens van elke techneut, was het ook mijn wens om een eigen weegmachine te bouwen. Mechanisch waren alle onderdelen al ruim voorhanden en zodra een geschikte besturing werd gevonden, hebben we onze eerste eigen machine gebouwd en verkocht onder het merk Newweigh”, vertelt John Laurijsen.

De afzet van deze machines loopt bijzonder goed. “Zo hebben we afgelopen week een serie van drie identieke machines voor een klant in Duitsland uitgeleverd. Dit is zeker een unicum te noemen, aangezien wij altijd wel een aanpassing moeten doen aan ons standaardontwerp. Daar ligt ook juist de kracht van NewWeigh: door onze flexibiliteit kunnen wij de machines zó aanpassen dat hij voor de klant de ideale machine is”, legt John Laurijsen uit.

Onlangs heeft LWA ook een volledig aangepaste 4-kops lineaire weger geïnstalleerd voor koekjes (zie bovenste foto). Hierbij zijn alle valhoogtes zoveel mogelijk beperkt om het product met zo min mogelijk breuk af te wegen en af te storten in een vakkenband.

lwa-pand
Het pand van Laurijsen Weegautomaten (LWA) aan De Leest in Dongen.

Voor meer informatie:
John Laurijsen en/of Marc van Lierop
Laurijsen Weeg Automaten (LWA)
De Leest 22
5107 RC Dongen
T +31 (0)162 31 89 02
F +31 (0)162 31 89 30
www.lwa.nl
lwa@lwa.nl