HomeNieuwsLPR koopt 600 x 400 mm plastic kwart display palletpool van Contraload

LPR koopt 600 x 400 mm plastic kwart display palletpool van Contraload

lpr-contraload

LPR – La Palette Rouge en Contraload N.V. zijn overeengekomen om de huurpool van de plastic 600×400 mm kwart display pallets van Contraload aan LPR over te dragen. De pallet wordt gefabriceerd door Schoeller Arca Systems, de meest vooraanstaande fabrikant van plastic pallets en kratten in Europa. LPR is op 1 juli gestart met de poolingservice voor deze pallets aan een reeds bestaand klantenbestand van vooraanstaande FMCG-accounts in België en Luxemburg. LPR is van plan om deze service naar andere landen uit te breiden.

lpr-logo-nieuwLPR, de tweede grootste palletpoolingspecialist van Europa, blijft zijn dienstenpakket uitbreiden. LPR is met 7 dochterondernemingen al in 13 Europese landen actief. met een breed assortiment huurpallets, waaronder de Euro- en blokpallets, en de halve pallets, die veel gebruikt worden voor goederenstromen tussen producenten en retailers van veelverkochte consumentengoederen (FMCG). Met de acquisitie van de displaypalletpool van Contraload heeft LPR nu ook de kwartmaat (600 x 400 mm) aan zijn assortiment toegevoegd.

Torsten Wolf, President van LPR, legt uit: “Er is een duidelijke markttrend om steeds meer producten van de fabrikant naar het uiteindelijke verkooppunt te vervoeren op displaypallets. Hierdoor wordt de producthandling binnen de toeleveringsketen vereenvoudigd. LPR wil een volledig dienstenpakket aan zijn FMCG-klanten aan kunnen bieden. We zochten daarom naar een oplossing om ons productassortiment uit te breiden met de 600 x 400 mm kwart display pallet. Met de acquisitie van de huurpalletpool van Contraload kunnen we dit marktsegment nu betreden met een gedegen oplossing die al gemeengoed is tussen retailketens en vooraanstaande FMCGaccounts in België en Luxemburg.”

Contraload N.V. is in 2007 de markt voor 600 x 400 mm kwart display pallets opgegaan met een poolpallet die ontwikkeld was door Schoeller Arca Systems, de belangrijkste fabrikant van plastic pallets en kratten in Europa. Tot nu toe zijn er ruim 250.000 pallets van dit formaat uitgegeven aan een aantal belangrijke FMCG-klanten in de Benelux, ter distributie aan retailers in België en Luxemburg. De belangrijkste bedrijfsactiviteit van Contraload is echter het leveren van oplossingen van transportmiddelen (plastic pallets, dozen, vaten, etc.) voor de B2Btoeleveringsketen, met goederenstromen tussen FMCG-fabrikanten en –leveranciers. Het bedrijf heeft besloten om zich voor groei te concentreren op deze toeleveringsketen en is met LPR in gesprek gegaan voor het overdragen van de huurpalletpool voor kwart display pallets.

Sylvain Naets, Managing Director van Contraload, legt uit: “Contraload heeft ervoor gekozen om de huurpalletpool aan LPR te verkopen omdat we ervan overtuigd zijn dat LPR een goede partner is voor het onderhouden en mogelijk verder ontwikkelen van de display-bedrijfstak. We vonden het erg belangrijk om een goede partner te vinden voor onze FMCG-klanten, omdat we binnen de (B2B-)toeleveringsketen de mogelijkheid tot poolen aan willen blijven bieden voor transporten op onze plastic pallets of in onze dozen of vaten vanaf de leveranciers (vooral ingrediënten en verpakkingsmaterialen) van onze klanten. Bovendien kan LPR een dienstenpakket opbouwen voor het poolen van displaypallets voor een breder Europees netwerk binnen de retail, zoals in Duitsland, de grootste poolmarkt van Europa voor 600 x 400 mm display pallets.”

De poolwerkzaamheden van Contraload voor de kwart display pallets zijn per 1 juli overgenomen door LPR Benelux. Frank Janssen, General Manager van LPR Benelux, zegt hierover: “Onze servicefilosofie en kwaliteitsstandaard zullen ervoor zorgen dat de bestaande klanten in België en Luxemburg zonder problemen worden overgedragen. Bovendien kunnen we nu aan bestaande en nieuwe klanten een breder dienstenpakket aanbieden.”

De pallet zal nog steeds door Schoeller Arca Systems in Hardenberg gefabriceerd worden. LPR is van plan om een huuroplossing voor 600 x 400 mm kwart display pallets op een bredere Europese schaal aan te bieden.

Kijk voor meer informatie op www.lpr.eu.