HomeNieuwsLPR blinkt uit met Multy contract

LPR blinkt uit met Multy contract

lpr-logo-nieuwMulty, marktleider in de wereld van schoonmaakdoeken en sponzen, is voor zijn palletpooldiensten in Groot Brittannië, Nederland en Spanje overgestapt op LPR, omdat dat minder administratieve rompslomp betekent. Voortaan worden ruim 200 producten op de in het oog springende rode LPR-kwaliteitspallets naar verschillende retailers vervoerd.

LPR – La Palette Rouge blijft zich in Groot Brittannië uitbreiden. Vorige maand is LPR gestart met het leveren van pallets aan de productiefaciliteit van Multy in Corby, Northamptonshire. Vanaf daar wordt het uitgebreide assortiment van Multy, dat bestaat uit sponzen, sponsdoeken, schuursponsjes, antibacteriële producten en grootverpakkingen naar retailers in het gehele land vervoerd. De pallets maken bij LPR een enkele reis naar de retailer. Door de palletservice volledig uit te besteden, is de interne administratie van Multy enorm verminderd. Het bedrijf hoeft nu geen pallets meer terug te halen en ingewikkelde factureringssystemen bij te werken na elke palletbeweging.

Alex Godber, managing director van Multy UK, zegt daarover: “Er gaan heel veel verschillende producten naar retailers in heel Groot Brittannië. We hebben daarom behoefte aan een systeem dat eenvoudig bij te houden is. Het eenrichtingsverkeer van LPR was dan ook precies wat we zochten. Het systeem biedt vele voordelen: de administratie is heel eenvoudig, de pallets zijn vooraf geselecteerd en van hoge kwaliteit, en het is veel goedkoper. Dat alles bij elkaar opgeteld was voor ons reden om over te stappen. Door het goede begin hebben we er alle vertrouwen in dat de toeleveringsketen naar onze retailers in veel opzichten zal verbeteren.”

Multy hoeft niet meer naar de pallets om te kijken zodra aan LPR is doorgegeven waar de pallets naartoe gestuurd zijn. LPR zorgt ervoor dat de pallets weer opgehaald en gerepareerd worden, en dat de fabriek continu voorzien is van voldoende pallets.

Jane Gorick, managing director van LPR UK, voegde daaraan toe: “We zijn heel blij met deze samenwerking met Multy in Groot Brittannië. Het eenrichtingsmodel is een ideaal oplossing voor de hedendaagse snelle, efficiënte toeleveringsketens aan retailers. Grote bedrijven kunnen op deze manier zeer efficiënt en effectief werken. De ster LPR stijgt snel; nu de voordelen van het eenrichtingssysteem duidelijk worden, raken steeds meer grote bedrijven geïnteresseerd.”

Sinds LPR in 2003 in Groot Brittannië voet aan wal zette, is het bedrijf er een vooraanstaande speler geworden in de palletpoolsector. In zeven jaar tijd is LPR gegroeid van nieuwkomer naar een bedrijf met 7,5 miljoen palletbewegingen per boekjaar.

Kijk voor meer informatie op www.lpr.eu.