HomeNieuwsBedrijven en personenLPR benoemt Fabio Benazzo tot general manager nieuwe vestiging Italië

LPR benoemt Fabio Benazzo tot general manager nieuwe vestiging Italië

lpr-fabio-benazzoLPR, de tweede grootste palletpooling-specialist van Europa, heeft opnieuw zijn Europese netwerk uitgebreid met de opening van een regionaal kantoor in Landriano, in Italië, nabij Milaan. Fabio Benazzo is benoemd tot General Manager. Het kantoor wordt aanvankelijk bemand door vijf personen. Zij hebben als missie de belangrijkste klanten van de LPR-Groep op lokaal niveau te bedienen en de palletpooling-oplossing van LPR in de Italiaanse FMCG-sector te implementeren.

lpr-logoLPR breidt zijn Europese netwerk uit. De Groep is al een aantal jaren met vijf dochterondernemingen stevig verankerd in acht Europese landen (Frankrijk, Spanje, Portugal, België, Nederland, Luxemburg, het Verenigd Koninkrijk en Ierland). In 2008 kwam daar het regionaal kantoor in Duitsland bij om de Duitse, Oostenrijkse en Deense markt te kunnen bedienen. De opening van het nieuwe kantoor in Italië betekent wederom een stap voorwaarts in de verbreiding van de strategie van LPR. Torsten Wolf, president van LPR, legt uit: “Italië is de vierde grootste economie in Europa en is voor veel van onze klanten een essentiële markt. We moeten in dit land aanwezig zijn als we LPR willen positioneren als dienstverlener met een echt pan- Europees netwerk.”

LPR is bijna een jaar geleden begonnen met lokale werkzaamheden in Italië, waarbij enkele belangrijke klanten bediend werden. Fabio Benazzo had daarbij de leiding, en hij is nu benoemd tot General Manager van LPR in Italië. Fabio Benazzo is 47 jaar oud. Hij heeft LPR verrijkt met zijn brede ervaring in de Italiaanse detailhandelsector, de logistiek en distributie van veelverkochte consumentengoederen, en in pallethandling. Fabio Benazzo begon zijn carrière bij een vooraanstaande detailhandel. Hij klom op tot regionaal logistiek manager, en werd daarna hoofd operations bij Salvensen Cavalieri Logistica voor verschillende grote FMCG-klanten. Daarna werkte hij voor AF Logistics, waar hij de pallethandling heeft opgezet en aan het hoofd stond van deze afdeling.

“Ik ben erg blij met de functie die me is gegeven”, zegt Fabio Benazzo. “Hoewel het ruilsysteem bij pallets nog het meest gebruikt wordt op de Italiaanse markt, zijn er goede redenen om alternatieve oplossingen te implementeren. Daar is ook vraag naar. Ik zie hier nog veel groeimogelijkheden voor palletpooling, omdat het systeem belangrijke economische voordelen biedt voor de gehele toeleveringsketen. Onze oplossing is eenvoudig en efficiënt: LPR biedt een volledig uitbestede service, inclusief het ophalen van de rode pallets van LPR op hun eindbestemming, het sorteren en repareren van de pallets. Daardoor kunnen we te allen tijde een palletpool van hoge kwaliteit bieden. De klant krijgt één tarief gefactureerd voor iedere pallet die wordt geleverd”, legt Fabio Benazzo uit.

“Ik ben ervan overtuigd dat onze Italiaanse tak een succes wordt. De markt heeft behoefte aan alternatieve palletpooling oplossingen en Fabio’s ervaring en uitgebreide kennis van de Italiaanse FMCG-sector maken van hem de juiste persoon om deze uitdaging aan te gaan en LPR sterk neer te zetten in Italië”, besluit Torsten Wolf.

Omdat LPR een betrouwbare lokale dienstverlening wil leveren, worden alle functies met betrekking tot operations en account management op lokaal niveau uitgevoerd. De Italiaanse vestiging van LPR is al in vol bedrijf. Naast Fabio Benazzo bestaat het team uit een Operations Manager, een Business Development Manager en een volledig team van uitvoerende krachten. Aangezien de zaken in Italië en het team de laatste maanden snel zijn gegroeid, heeft LPR besloten om een permanent kantoor in Landriano te openen, gelegen in de provincie Pavia nabij Milaan. LPR verwerkt momenteel jaarlijks enkele honderdduizenden palletbewegingen voor vooraanstaande nationale en internationale klanten in Italië, zoals San Pellegrino (Nestlé Waters), Kimberly-Clark en Sofidel. Het netwerk om pallets op te halen bij grote detailhandelaren in de Italiaanse massadistributiesector bestaat uit tien depots, verdeeld over heel Italië, inclusief Sicilië en Sardinië.

Kijk voor meer informatie op www.lpr.eu.