HomeNieuwsBedrijven en personenLPC en CHEP gaan opnieuw miljoenencontract aan

LPC en CHEP gaan opnieuw miljoenencontract aan

chep-logoDe LPC (Leicester Paper Company) Group, fabrikant van huishoudpapier en hygiëneproducten, en CHEP hebben opnieuw een miljoenencontract gesloten. Het gaat om een contract voor twee jaar ter waarde van €1,375 miljoen. LPC heeft voor CHEP gekozen vanwege de voordelen van CHEP’s pallet poolingsysteem, die een steeds belangrijkere rol gaan spelen bij het behalen van het strenge milieudoelstellingen die LPC zichzelf heeft opgelegd. Zo kan CHEP LPC helpen zijn CO2-uitstoot te reduceren.

Christophe Campe, algemeen directeur CHEP Benelux: “Onze filosofie garandeert dat pallets voortdurend in de gehele supply chain circuleren. Vergeleken met retourneerbare wit houten of wegwerp alternatieven kunnen wij zo aanzienlijke milieu en kosten voordelen realiseren.”

In samenwerking met de Universiteit van Leeds heeft CHEP een model ontwikkeld waarmee de milieuvoordelen van CHEP-pallets worden berekend in vergelijking met de wit houten of wegwerp alternatieven. Op basis van dit model en rekening houdend met CHEP’s Europese operaties over een periode van tien jaar en een jaarlijkse groei van 10%, levert dit in vergelijking met wegwerppallets een besparing op van ongeveer 250 miljoen bomen, aldus CHEP.

Bron: Verpakking Totaal