HomeThema'sEmpack Den Bosch 2013Loma Systems en Lock Inspections Systems bundelen krachten tijdens Empack

Loma Systems en Lock Inspections Systems bundelen krachten tijdens Empack

Loma Systems en Lock Inspection Systems, twee wereldleiders op het gebied van inspectiesystemen, bundelen hun krachten tijdens de Empack 2013. Bezoekers zijn op stand D300 van harte welkom voor de nieuwste en meest toonaangevende inspectiesystemen in de verpakkings- en farmaceutische industrie. “De integratie van Loma en Lock resulteert in een ‘next-generation’ organisatie, met een wereldwijd bereik in de voedingsmiddelen- en farmaceutische industrie”, zegt Guido Duquesnoy, European Marketing Manager voor beide ondernemingen. “Samen gaan we de toekomst van inspectiesystemen bepalen. Door innovatie en service van wereldklasse gaan we productiebedrijven overal ter wereld ongeëvenaarde technologie en voordelen leveren.”

Empack is voor Loma en Lock een ideale plaats om de krachten te bundelen en hun sterke punten te presenteren. Het evenement is een toegangspoort naar de verpakkingsindustrie. “Het is een echte samenvoeging van onze visies en de beide bedrijven passen perfect in elkaar”, zegt Wim Nelemans, Benelux Sales Manager. “We koppelen een toonaangevende leverancier van productinspectiesystemen voor de voedingsmiddelenindustrie aan een ‘power house' op het gebied van inspectie in de farmacie. De combinatie van Loma en Lock leidt tot een van de veelzijdigste en technisch meest geavanceerde aanbieders van inspectiesystemen ter wereld die ook service hoog in het vaandel heeft staan. Bovendien willen we onze activiteiten steeds blijven verbeteren.”

Voor Loma en Lock is Empack een van de eerste beurzen in 2013. “Daarom vonden wij het passend om onze samenwerking te beginnen met een spectaculaire reeks op maat gemaakte systemen om onze gezamenlijke mogelijkheden te demonstreren”, zegt Duquesnoy. Op stand D300 plaatst Loma een X4 ‘SpaceSaver' röntgeninspectiesysteem, een CW3 metaaldetector/controleweger combinatiesysteem en een IQ3 pijpleidingmetaaldetector. Lock demonstreert het paradepaardje: de Insight PH Pharmaceutical farmaceutische metaaldetector en andere metaaldetectiesystemen, zoals de Insight VF Vertical Fall vrije-val metaaldetector en de Insight HD horizontale metaaldetector.

Loma toont tijdens de Empack 2013 een serie inspectiesystemen, waaronder het röntgeninspectiesysteem X4 SpaceSaver. De X4 SpaceSaver heeft de nieuwste technologie in röntgeninspectie, zodat productiebedrijven met behulp van ‘3D-modelling’ veel nauwkeuriger verontreinigingen kunnen ontdekken en tegelijkertijd productieruimte uitsparen. De X4 SpaceSaver detecteert metalen en niet-metalen verontreinigingen met een meer dan drie keer hogere detectieprestatie dan andere producten.

Met de combinatie CW3 controleweger en IQ3 metaaldetector met variabele frequentie levert Loma een van de veelzijdigste en betrouwbaarste geïntegreerde oplossingen voor controleweging en metaaldetectie in de voedingsmiddelen- en verpakkingsindustrie. Dit goedgekeurde systeem heeft zich op de markt bewezen met een uitstekende nauwkeurigheid, betrouwbaarheid, compatibiliteit en een opvallend bedieningsgemak. Het systeem heeft de keurmerken OIML R51 en EC TA (MID).

Ten slotte zal Loma ook het IQ3 pijpleiding metaaldetectiesysteem demonstreren. De Loma IQ3-pijpleidingserie is ontwikkeld voor elke vorm van vloeibare en half vloeibare producten die door pijpleidingen worden verpompt, waaronder vermalen of in stukjes gehakt vlees, vleespasta, vleesbrij, zuivelproducten, sauzen, jam, confiture, chocolade, soepen en tafelzuren. Metaaldetectors uit de Loma IQ3-serie kunnen in elke bestaande pijpleidinginstallatie worden ingebouwd. De eenheid heeft robuuste snelkoppelingen die het demonteren en schoonmaken veel eenvoudiger maken. In nauwe samenwerking met toonaangevende fabrikanten van vacuümvullers, clipper- en linkersystemen heeft Loma unieke systemen voor pijpleidingdetectie ontwikkeld die geïntegreerd kunnen worden in het vul- en linkerproces.

Lock Inspection Systems toont op de Empack de Insight-serie inspectiesystemen, die in de industrie algemeen worden erkend als topproducten voor metaaldetectie. Deze serie telt enkele systemen die uniek zijn op de markt, waaronder de Insight PH Pharmaceutical. Deze metaaldetector kan 30.000 tabletten per minuut inspecteren met de hoogste detectieprestaties die ooit zijn aangetoond. We nodigen u uit op stand D300 om zelf te ervaren dat het opvallende ontwerp de beste stabiliteit in zijn klasse oplevert, zelfs in een chaotische omgeving als een beurs.

De serie Insight HD horizontale metaaldetectors voor de voedingsmiddelen- en verpakkingsindustrie stelt nieuwe normen voor Good Manufacturing Practice (GMP), met name op het gebied van traceerbaarheid, efficiëntie, productkwaliteit en het voldoen aan zowel bestaande als komende wettelijke voorschriften. Voor het realiseren van deze doelstellingen vindt de metaaldetectie en de signaalverwerking plaats binnenin de compacte geïntegreerde digitale detectorkop. De hoogwaardige OPTIX-software voor detectorbeheer en Lock's unieke DDS (Direct Digital Signal) vectordiagram zorgen samen voor het gedetailleerde productprofiel dat resulteert in perfecte systeeminstellingen. Dit zorgt voor de detectie en verwijdering van metaaldeeltjes in zowel geleidende als niet-geleidende producten waarbij een stabiele werking en toonaangevende detectieprestaties op alle metalen gehandhaafd blijven. De INSIGHT HD is leverbaar in een ‘single frequency’ uitvoering of een ‘multi frequency’ versie voor een breder spectrum aan frequenties en is dankzij het compacte formaat geschikt voor de integratie met alle gangbare controlewegers en ook voor de montage op nieuwe of bestaande transportbanden.

Een Insight VF ‘Vertical Fall' vrije-valsysteem maakt de op de Empack gepresenteerde Lock-producten compleet. De combinatie van hoge doorvoersnelheden en de beste detectieprestaties in zijn klasse maakt dit systeem ideaal voor het detecteren en uitwerpen van metaalverontreinigingen tijdens het verwerken van vrij vallende materialen. Deze metaaldetector kan op elk ander geschikt punt in het productieproces worden geïnstalleerd. De VF is de beste keuze voor de inspectie van graanproducten, cacao, koffie, suiker, kruiden, fruit, bloem, melkpoeders, rijst of chemische en kunststof granulaten.

Loma Systems

Loma Systems is een wereldwijd toonaangevende speler op het gebied van metaaldetectie-, controleweging- en röntgeninspectiesystemen. Het unieke ontwerp van Loma-producten staat garant voor consistente kwaliteit tegen lage exploitatiekosten. Loma werkt in meer dan 100 landen nauw samen met de grootste fabrikanten van voedingsmiddelen en verpakkingsbedrijven om te voldoen aan normen voor productveiligheid, wetgeving inzake gewicht en gedragscodes voor de detailhandel.

Lock Inspection Systems

Met ruim een halve eeuw ervaring in de levering van op maat gemaakte, geautomatiseerde oplossingen voor kwaliteitsbewaking zet Lock Inspection Systems de nieuwe norm in de technologie voor metaaldetectie en controleweging. Onze afdelingen technische ondersteuning en klantenservice worden ondersteund door een omvangrijk internationaal netwerk en bieden after-sales service op een ongeëvenaard niveau. Lock is trots op de samenwerking met een aantal van de meest vooraanstaande fabrikanten ter wereld.


Empack Den Bosch 2013 – Stand D300

Kijk voor meer informatie op www.loma.com, www.lockinspection.com of stuur een e-mail naar sales@lockbv.nl.