HomeMachinesAandrijven en besturenLogitrade lanceert Point-to-Sort

Logitrade lanceert Point-to-Sort

Logitrade komt met een nieuw systeem: Point-to-Sort. Daarmee kunnen in een groot aantal situaties snel en flexibel pakketten dwingend en foutloos worden gesorteerd. Point-to-Sort van Logitrade is gebaseerd op het sort-to-light principe. Point-to-Sort maakt gebruik van een systeem waaronder rolcontainers, maar ook bijvoorbeeld  kooien, kratten of pallets kunnen worden geplaatst. De pakketten worden gescand met de bijbehorende long-range ScanWatch, een handsfree scanner die om de pols en duim wordt bevestigd.

logitrade-logoDe ScanWatch scant de pakketten en geeft de operator op basis van heldere opdrachten op het touchscreen aan op welke sorteerlocatie het pakket weggezet moet te worden. Om dat te kunnen doen, is het systeem voorzien van een WLAN Connect Terminal, locatiecodes, barcodes en led-lampjes, die corresponderen met de onderstaande ladingdragers. Na het wegzetten van het pakket meldt de operator het pakket af door de barcode op het locatiebord te scannen en kan hij door met het volgende pakket.

Op deze manier is het snelle en foutloze sort-to-light systeem flexibel en relatief goedkoop in te zetten voor een veelheid aan toepassingen. Sortering kan worden gedaan op bijvoorbeeld regio's, distributiedepots, routes, verschillende landen van bestemming, postcodegebieden of diverse vervoerders.

Doordat het systeem gekoppeld is aan het eigen ERP systeem, gebeurt dit dusdanig efficiënt dat het sorteerproces nog effectiever kan worden ingezet dan voorheen. Het systeem kan ook ingezet worden als aanvulling op een bestaand sorteersysteem, als dat bijvoorbeeld te weinig capaciteit heeft voor het gewenste aantal sorteerbestemmingen.

Voor meer informatie:
Pieter Mäkel
Logitrade Logistic Systems
Burg. v. Randwijckstraat 47A
5328 AS Rossum
T (0418) 66 24 10
F (0418) 66 26 77
www.logitrade.nl
pieter@logitrade.nl

Bron: Vraagenaanbod.nl