HomeNieuwsLogitrade introduceert Pushfix voor compacte opslag van pallets

Logitrade introduceert Pushfix voor compacte opslag van pallets

logitrade-logoOnder de naam Pushfix brengt Logitrade een volledig nieuw ontwikkeld pushback-systeem op de markt. Pushfix maakt het mogelijk om pallets uiterst compact op te slaan volgens het LIFO-principe: ‘last in, first out'. Standaard kunnen met dit systeem tot vijf pallets achter elkaar worden weggezet. Pushfix is ontwikkeld door Euroroll, de fabrikant van rollen en rolsystemen waarvan Logitrade in de Benelux de officiële vertegenwoordiger is.

Het Pushfix-systeem bestaat standaard uit vier platte wagens die over elkaar heen kunnen bewegen. De eerste pallet die uiteindelijk achteraan belandt, wordt met een heftruck op de bovenste wagen geplaatst. Als de tweede pallet wordt geplaatst, wordt de eerste naar achteren geduwd (‘push back') totdat de tweede wagen vrij komt en bezet kan worden. Op dezelfde manier kunnen de derde en vierde pallet worden weggezet. De vijfde en laatste pallet rust uiteindelijk op de rails waarover de vier karren zich voortbewegen.

Bij uitslag maakt het Pushfix-systeem gebruik van de zwaartekracht. Omdat de wagens rijden over rails die met een hellingshoek van 2,5 procent zijn geplaatst, rollen alle pallets automatisch naar voren als de eerste wordt uitgenomen. De kleine hellingshoek garandeert dat de snelheid waarmee pallets naar voren rollen laag blijft, zodat er geen productschade ontstaat.

Degelijk en veilig

De wagens van het Pushfix-systeem bestaan uit robuuste frames die rusten op vier stalen wielen met dubbele lagers. Dankzij de vierkanten vorm van de stalen frames worden de pallets rondom ondersteund, zodat zelfs pallets van een slechte kwaliteit nauwelijks zullen doorbuigen. Dankzij onder meer de gelaste frames en de dubbele lagers is een degelijke constructie ontstaan die weinig onderhoud vergt en een lange levensduur garandeert.

De rails van het Pushfix-systeem bestaan uit twee stalen U-profielen met de opening naar binnen. De wielen van de onderste twee wagens rollen in de profielen, de wielen van de bovenste twee wagens rijden over de profielen. De wielen worden geleid en zijn voorzien van een zogenaamde ‘uitneembeveiliging'. Dankzij de speciale constructie met gekoppelde verbindingen is het onmogelijk om met een heftruck per ongeluk een wagen uit het systeem te tillen.

Voor intensief gebruik

Het Pushfix-systeem is standaard ontworpen voor pallets met een lengte van 1.200 millimeter en een breedte van 800 of 1.000 millimeter. Standaard wordt het systeem uitgerust voor vijf pallets achter elkaar, maar op verzoek zijn systemen met meer palletplaatsen beschikbaar. De belasting is maximaal 1.000 kilogram per palletplaats.

Euroroll heeft Pushfix ontworpen voor intensief gebruik. Het systeem heeft een lange levensduur, een hoge betrouwbaarheid en is eenvoudig te bedienen. Pushfix is ideaal om in stellingen in te bouwen, maar kan ook ‘stand-alone’ worden ingezet.

logitrade-pushfix

Kijk voor meer informatie op www.logitrade.nl of stuur een e-mail naar info@logitrade.nl.