Home Materialen Verbruiksmaterialen Logi Label waarschuwt voor stijgende prijzen en oplopende levertijden

Logi Label waarschuwt voor stijgende prijzen en oplopende levertijden

“In de meer dan 40 jaar dat ik in de etiketten verwerkende industrie werkzaam ben heb ik dit nog nooit meegemaakt. Het eerste halfjaar van 2021 was het meest onvoorspelbare en onrustige halfjaar wat ik heb meegemaakt. De prijzen voor kunststoffen zijn nog geen maand geleden omhoog gegaan en nu krijgen we de volgende berichten over nieuwe prijsverhogingen op zeer korte termijn alweer doorgegeven”, zo waarschuwt Ton Janssens van Logi Label in een e-mail naar relaties.

Ook komt hij al tegen dat materialen gewoon niet te verkrijgen zijn en dat levertijden zwaar oplopen. “Oorzaken hiervoor zijn de grote vraag naar deze materialen in Azië en sluitingen van papierfabrieken gedurende de afgelopen periode. Ook stijgt de vraag wereldwijd en wordt er in China gespeculeerd met de pulpprijzen, waardoor nu ook de papierprijzen fors omhoog gaan.”

Dit alles samen resulteert voor relaties in de volgende verhogingen vanaf 14 juni. “Kunststof producten worden extra verhoogd met circa 4 tot 5% en papieren producten (etiketten, tags en dergelijke) worden verhoogd met circa 7 tot 8%. Wij zullen dus voor elke nieuwe order helaas nieuwe prijzen moeten gaan maken. Dit zullen we dan ook eerst aan u bevestigen voor we de orders in gang zetten. Ook adviseren wij u goed naar de leverdata te kijken welke op de orderbevestigingen staat, omdat ook deze kan gaan variëren en oplopen.”

www.logilabel.nl