HomeMachinesEtiketteren en printenLogi Label presenteert nieuwe inkjet kleurenprinter van Afinia

Logi Label presenteert nieuwe inkjet kleurenprinter van Afinia

Afinia Label, een fabrikant en distributeur van industriële apparatuur voor het afdrukken en afwerken van kleurenetiketten, heeft de L901 digitale kleuren etikettenprinter uitgebracht, aangedreven door de Sirius-printengine van Memjet.

De L901 is de nieuwste printer die deel uitmaakt van Afinia Label's portfolio van oplossingen voor het printen en afwerken van etiketten. De L901 biedt bedrijven de mogelijkheid om een digitale kleuren etikettenprinter in lijn te laten werken met een afwerkings- of applicatiesysteem zonder complicaties met betrekking tot onderhoud van de printkop in het midden van de taak.

Deze industriële digitale etikettenprinter kan full-colour prints produceren met snelheden tot 12 inch per seconde bij maximaal 1600 x 1600 DPI via de Sirius-printengine van Memjet. Vijf krachtige 250 ml inktcartridges (CYMKK) bieden lage inktkosten per label.

“Dankzij het vernieuwde printkop onderhouds- en reinigingsstation van de Afinia Label L901 kan deze printer worden gebruikt in lijn met afwerkingsapparatuur, label applicators, etiketdispensers en apparaten voor het afwikkelen/terugspoelen”, aldus Mike Atkins, nationale salesmanager voor Afinia Label. “Dit nieuwe ontwerp elimineert de noodzaak om het web af te snijden om de printkop te reinigen of af te dekken, waardoor het ideaal is voor integratie in de fabriek met andere machines.”

Mike Atkins: “De L901 biedt gebruikers de mogelijkheid om labels in kleur af te drukken en aan te brengen, met variabele gegevens, op aanvraag. Dit, in combinatie met volledige kleuren, een resolutie van fotokwaliteit, hoge afdruksnelheid en lage gebruikskosten, maakt van de L901 de perfecte kleuren etikettenprinter voor toepassingen voor middelgrote tot grote volumes.”

Logi Label, totaalleverancier voor etiketten en -software, printers, printlinten, slitters/rewinders en toebehoren, presenteert deze printer op de komende editie van Empack in Utrecht op 10, 11 en 12 april. “Indien u de printer reeds in werking wenst te zien kan dat natuurlijk in onze showroom. Neem hiervoor gerust contact met ons op”, laat Logi Label weten.

www.logilabel.nl