HomeNieuwsLogi Label lanceert de Primera LX900e

Logi Label lanceert de Primera LX900e

logilabel-primera-LX900e

Primera Technologie, Inc., wereldleider in het fabriceren van special printers, introduceert vandaag hun nieuwe LX900e kleuren etiketten printer. Voor Nederland wordt de verdeling verzorgd door Logi Label uit Hendrik Ido Ambacht. De LX900e is Primera’s snelste inkjet kleuren etiketten printer ooit. Hij print etiketten tot een snelheid van 4,5” per seconde, bijna 17 x sneller dan Primera’s LX810e (met vergelijkbare printkwaliteit).

logilabel-logoAfzonderlijke inkt cartridges voor cyaan, magenta, geel en zwart houden de verbruikskosten laag omdat alleen die cartridge vervangen hoeft te worden welke leeg is. De semi permanente printkop is voorzien van de allernieuwste technologie om vlijmscherpe afdrukken maken van teksten, foto’s en grafische afbeeldingen zoals niet eerder vertoond in short run full colour label printers.

“De LX900e zet een nieuwe industriële standaard neer voor printsnelheid, print kwaliteit en lage verbruikskosten”, zegt Mark D.Strobel, Primera’s vice president van sales en marketing. “We hebben goed geluisterd naar onze gebruikers. Zij vertelden ons dat een snellere printer en gescheiden inkt cartridges de belangrijkste verbeteringen waren die wij konden leveren. Maar dit mocht niet ten koste gaan van de hoge printkwaliteit zoals ze op de andere Primera full colour printers gewend waren. De LX900e zorgt voor al deze oplossingen en nog meer dan gevraagd.”

Typische toepassingen worden gevonden in product etiketten voor koffie, wijn, bakkerij, confectie, vlees, kaas en honderden andere speciale toepassingen in de food industrie. De LX900e is ook ideaal voor private Labelling, test etiketten (grafische industrie), drukproeven, chemische industrie voor gevaren etiketten en diverse retail toepassingen (aanbiedingen, schap etiketten in kleur en meer)

De bijgeleverde printer drivers zijn geschikt voor Windows XP/VISTA/7 en Mac OS X10.5 en hoger, tevens wordt een makkelijk te gebruiken etiketten software pakket meegeleverd om te gebruiken onder Windows. Alle overige grafische ontwerp pakketten voor Windows en Mac kunnen gebruikt worden om ontwerpen te maken en via de bijgeleverde drivers te printen.

Inkjet geschikte materialen die verkrijgbaar zijn voor de LX900e zijn: Primera’s exclusieve TuffCoat Extreme wit en transparant polyester en BOPP. Geprinte etiketten  op dit materiaal zijn waterbestendig, kras en veegvast. Water afstotende papieren materialen zijn verkrijgbaar in hoogglans, semi glans en mat gecoat. De formaten die geprint kunnen worden variëren van 19 mm.  breed en 19 mm. lang tot een maximum van 203 mm. breed en 609 mm. lang.

Kijk voor meer informatie op www.logilabel.com.