HomeMachinesEtiketteren en printenLogi Label introduceert FX1200e Digital Label Finishing System

Logi Label introduceert FX1200e Digital Label Finishing System

logilabel-primera-fx1200e-1

De nieuwe FX1200e digitale label afwerkingunit zet een nieuwe standaard in de etikettenmarkt door prijs en prestatie. Primera Technology, een toonaangevende fabrikant van full colour digitale etikettenprinters, heeft haar nieuwe digitale label FX1200e Finishing System geïntroduceerd welke door Logi Label in Nederland geleverd zal worden.

logilabel-logoDe FX1200e is een digitale off-line label converteermachine die rollen met een buitendiameter tot 305 mm. (12 “) accepteert van de bedrukte uitvoer van diverse digitale persen, zoals de Primera CX1200e Digital Color Label Press.

De FX1200e bewerkt de aangeleverde rollen met verschillende activiteiten, waaronder:

  • Lamineren – met transparante clear polypropyleen (PP) of polyester (PET) films voor een hogere duurzaamheid en UV-bestendigheid. Uitermate geschikt voor zware toepassingen en een laminaat maakt de etiketten uitstekend bestand tegen chemische en weersinvloeden.
  • Digitale stansen – in elke gewenste maat of vorm
  • Afval matrix verwijderen – het maken van afgewerkte rollen klaar voor gebruik
  • Snijden – voor het maken van meerdere smalle rollen van de bredere input roll
  • Het opnieuw opwinden – op meerdere 3″ (76mm) kernen

Gebruik makend van Primera's patent, QuadraCut™-technologie, kan vrijwel elke vorm en grootte van het etiket worden geproduceerd, zonder de noodzaak om dure stansblikken aan te kopen. Tot vier snij-units kunnen worden geïnstalleerd in een keer om de snelheid te verviervoudigen in vergelijking met concurrerende machines die slechts een enkele unit gebruiken.

Na de introductie van de baanbrekende CX1200e Digital Color Label printer in 2009 ontdekten we snel dat er weinig tot geen finishing systemen beschikbaar waren. Deze vonden wij allen niet snel genoeg, niet betrouwbaar genoeg en niet makkelijk genoeg te bedienen. Dus hebben wij onze eigen machine gebouwd, zegt Mark D. Strobel, Primera's vice-president sales en marketing. Het resultaat is de FX1200e. Er is geen andere machine die zich verhoudt tot de FX1200e voor zelfs een meervoud van de prijs van de FX1200e.

De FX1200e wordt volledig geassembleerd verstuurd. Het omvat alles wat nodig is om gelijk te beginnen met de afwerking van de labels. Alle bedieningen worden via een geïntegreerde touchscreen PC gedaan. De bestanden kunnen eenvoudig worden geïmporteerd en de bediening is zeer eenvoudig. Geen extra opties zoals stansmessen, extra rollen of software nodig.

De FX1200e is ideaal voor het afwerken van digitale output aangemaakt door een breed scala van digitale rol tot rol persen en uiteraard is het de perfecte metgezel voor de Primera CX1200e Digital Color Label Press.
De CX1200e en FX1200e worden in 1 pakket verkocht voor minder dan € 50.000.

De FX1200e is het eerste en enige digitale label afwerkingsysteem die UL/CE gecertificeerd en FCC klasse A goedgekeurd is en weerspiegelt Primera's toewijding aan de hoogste kwaliteit van ontwerp, engineering en fabricage.

logilabel-primera-fx1200e-2

Voor meer informatie:
Marco van der Velden
Logi Label
T +31 (0) 78 6816120
F +31 (0) 78 6822149
www.logilabel.com
marco@logilabel.com