HomeNieuwsLock-Well: tray met vakverdeling uit 100% papier

Lock-Well: tray met vakverdeling uit 100% papier

PilloPak en Schut Systems laten op een gezamenlijke stand tijdens de IBA in München een aantal vernieuwende verpakkingsoplossingen zien voor de industriële bakkerijsector. Voor één van die verpakkingsoplossingen, Lock-Well met vakverdeling, had Coppenrath Feingebäck uit het Duitse Geeste onlangs de primeur.

De kunststof traytjes met en zonder vakverdeling waarin een groot deel van het koekjesassortiment van Coppenrath Feingebäck verpakt werd, waren de directeur eigenaar Andreas Coppenrath al langer een doorn in het oog. De verpakking bestond uit een kunststof tray, omwikkeld met golfpapier en vervolgens in folie geseald. Het golfpapier werd in lijn bij Coppenrath vanaf rol gesneden. Verre van milieuvriendelijk en bovendien een gecompliceerd en storingsgevoelig verpakkingsproces.

PilloPak, leverancier van ultralicht golfpapier, ontwikkelde in samenwerking met Schut Systems, leverancier van verpakkingsmachines voor de verwerking van kartonnage, een trayconcept bestaande uit een speciale tray-opzet- en vormmachine en een ongevouwen, als plano geleverde tray. Deze plano van ultralicht golfpapier wordt met behulp van een tray-opzetmachine op een vormdeel gelegd en vervolgens gevormd tot een tray met vakverdeling. Nooit eerder werd een tray met vakverdeing uit 100% golfpapier gevormd. Een primeur, zowel voor Coppenrath Feingebäck als voor PilloPak en Schut Systems.

Kijk voor meer informatie op www.schutsystems.com en/of www.pillopak.nl.