HomeMachinesInspecterenLock introduceert nieuwe 'BottleChek' metaaldetector

Lock introduceert nieuwe ‘BottleChek’ metaaldetector

Een nieuw ‘BottleChek' metaaldetectiesysteem met value-added software biedt Lock-klanten een uniek concurrentievoordeel. Het systeem, dat flesjes met tabletten en capsules aan het einde van de verpakkingslijn inspecteert op ongewenste metaaldeeltjes, is het enige systeem op de markt met Locks unieke OPTIX detector-managementsoftware en signatuur DDS (Direct Digital Signal) vectordiagram om te helpen bij snelle geautomatiseerde product-setups en een hoge graad van traceerbaarheid.

Dankzij het gebruik van real-time gegevensverzameling biedt de OPTIX detector-managementsoftware fabrikanten van farmaceutische producten een concurrentievoordeel doordat het hen de informatie geeft om volledig verantwoordelijk te kunnen zijn voor hun producten, batch- en lijnresultaten.

“Hoewel dit metaaldetectiesysteem voor flescontrole geen nieuwe technologie is voor de farmaceutische industrie, heeft onze software een meerwaarde zoals geen enkel ander concurrerend systeem die biedt. Complexe product-setups kunnen binnen enkele seconden met een blindelings vertrouwen worden voltooid waardoor uitvaltijd tot een minimum beperkt blijft en fabrikanten een hoge productverantwoordelijkheid en traceerbaarheid kunnen bieden en dus een uniek concurrentievoordeel hebben.”

Locks nieuwe BottleChek-systeem wordt geleverd met een hoge-frequentie (875kHz) metaaldetectorkop die kan worden uitgevoerd met een op de wens van de klant afgestemd, productspecifiek openingsformaat, en is ontworpen om zeer gevoelig te zijn voor SS316 conform de eisen van de farmaceutische industrie. De speciaal ontworpen transportband wordt eenvoudig geïntegreerd in een transportlijn waar zelfs de kleinste flesjes zij aan zij kunnen worden getransporteerd met 100% accuratesse. Ingeval er verontreiniging met metaaldeeltjes wordt gedetecteerd, wordt het uitwerpsysteem gebruikt. Hierbij treedt geen flesschade of productverlies op.

Kijk voor meer informatie op www.lockinspection.com of stuur een e-mail naar sales@lockbv.nl.