HomeNieuwsBedrijven en personenLinpac hernoemt gehele assortiment

Linpac hernoemt gehele assortiment

linpacProducent van materiaal voor voedingsverpakking Linpac gaat over op een ander systeem voor de benaming van het assortiment schaaltjes en folies voor verpakkers en retailers. Het initiatief moet ervoor zorgen dat de afnemer gemakkelijker zijn weg vindt in de groeiende lijst producten. Voor schaaltjes en folies komt er een reeks standaard namen voor geheel Europa. De rangschikking helpt je bij de zoektocht naar gelijksoortige producten op basis van verschillende kunststoffen.

Alle harde kunststof schaaltjes gemaakt van geheel nieuwe grondstof heten voortaan Fresh, gevolgd door de benaming van het betreffende materiaal, bijvoorbeeld Fresh PP of Fresh PET. In het geval er gebruik is gemaakt van een deel gerecycled materiaal uit de huishoudelijke afvalstroom, komt er de letter R voor, zoals Rfresh PP of Rfresh PET.

Het programma barrièrefolies is onderverdeeld in vier groepen. De om zo te zeggen familienaam wordt gevolgd door een aanduiding van de materiaalsoort waarop de folie in prinicpoe zou moetn worden gehecht. De klant kan zo eenvoudiger de juiste film zoeken bij de schaaltjes die hij wil sealen. Folies die een betere gasbarrière bieden dan het standaard product krijgen in de naamgeving ‘HB’, voor snellere herkenning. Bijvoorbeeld een sluitfolie voorzien van PE seallaag die zorgt voor een hoge barrière komt dan in de lijst als ‘LINtop PE HB’, gevolgd door informatie over de dikte van het materiaal. De namen veranderen, de producten blijven hetzelfde.

Deze ‘rebrand' actie wordt ondersteund met een reeks nieuwe brochures en uitgebreide voorlichting van de klant.

Bron: Pakblad/AGF.nl