HomeNieuwsLichtgewicht verpakkingen van Linpac voor bakkerijsector

Lichtgewicht verpakkingen van Linpac voor bakkerijsector

Linpac Packaging heeft een serie bakkerij-trays met deksel ontwikkeld, die lichter zijn dan voorgaande ontwerpen. Deze LeanBake serie is erop gericht om de eco-tax voor retailers en producenten in Europa te verminderen. De serie bevat trays die luchtdicht of semi-luchtdicht kunnen worden afgesloten en is hiermee geschikt voor bijvoorbeeld croissants, quiche en muffins.

De trays, die in Europa worden geproduceerd en wereldwijd beschikbaar zijn, worden gemaakt van PET of rPET en zijn volledig te recyclen. Linpac stelt dat het ontwerp van de hoeken helpt bij het openen van de verpakkingen, waarmee het gebruiksgemak voor de consument wordt vergroot. Verder zijn de dimensies van de trays zodanig aangepast dat deze op standaard Europese pallets passen.

De luchtdichte trays zijn speciaal ontworpen voor vochtige producten, zodat het vocht in de verpakking blijft en de producten langer vers blijven. De standaardtrays blijven aan drie kanten iets open, waardoor lucht kan circuleren en producten zoals croissants knapperig blijven.

Megan Ashcroft, European bakery marketing manager van Linpac: “De technische innovatie van dit ontwerp zorgt ervoor dat de trays lichter zijn dan onze vorige trays met deksel, zonder hiermee de stevigheid en beschermende eigenschappen van de verpakking aan te tasten. Hierdoor blijven bakkerijproducten onbeschadigd gedurende transport, zodat de kwaliteit van de producten bij de consument thuis nog is zoals in de winkel.”

Kijk voor meer informatie op www.linpac.com.