HomeNieuwsBedrijven en personenLC Packaging verwerft minderheidsbelang in het Deense Bluepack

LC Packaging verwerft minderheidsbelang in het Deense Bluepack

LC Packaging en Bluepack hebben een overeenkomst getekend om een minderheidsbelang in Bluepack, een Deense FIBC-specialist, te verwerven. Bluepack heeft een sterke aanwezigheid in Denemarken en Zweden en vult hiermee de wereldwijde marktpositie van LC Packaging goed aan. In het jaar van het 100- jarig bestaan van LC Packaging, met kantoren in 16 landen wereldwijd, meer dan 1700 medewerkers en een omzet van 253 miljoen euro in 2022, is deze overeenkomst een belangrijke stap naar langdurige samenwerkingen en kortere doorlooptijden voor klanten in en rond Scandinavië. Volgens de overeenkomst heeft LC Packaging het recht op voorrang bij aankoop van de resterende Bluepack-aandelen voor een later tijdstip veiliggesteld.

Met een oorsprong die teruggaat tot 1953 en met het hoofdkantoor in Odense, Denemarken, heeft Bluepack een sterke aanwezigheid in Denemarken en Zweden. Het bedrijf deelt ook de focus van LC Packaging op het gebied van duurzaamheid. “Deze samenwerking is een logische stap voor LC Packaging en stelt ons in staat om onze activiteiten in Scandinavië uit te breiden op het gebied van FIBC's (Flexible lntermediate Bulk Containers, ook bekend als big bags) en landbouwverpakkingen. Bluepack deelt onze focus op duurzaamheid en innovatie. We zijn ervan overtuigd dat we samen onze klanten nog betere oplossingen en diensten kunnen bieden terwijl zij proberen hun ecologische voetafdruk van hun verpakkingen te verkleinen. Onze 2023 Ecovadis Platinum CSR-rating bewijst dat we op de goede weg zijn”, aldus Lucas Lammers, CEO van LC Packaging.

De 2023 Ambition van LC Packaging is gericht op duurzame groei en de ontwikkeling van het bedrijfsmodel wereldwijd. LC Packaging heeft drie mondiale vraagstukken geïdentificeerd die moeten worden aangepakt en waar ons bedrijf een grote impact kan hebben: armoede (en dus een leefbaar loon uitbetalen), afval en vervuiling en klimaatverandering. Het doel van LC Packaging is bij te dragen aan een wereld zonder verspilling.

Volgens Poul Strandmark, eigenaar van Bluepack, heeft deze nieuwe internationale samenwerking een aanzienlijk potentieel voor beide bedrijven. “Net als Bluepack is LC Packaging een bedrijf met een rijke geschiedenis en sterke waarden, en we zijn verheugd om LC Packaging als partner te verwelkomen. Samen zullen onze extra schaalgrootte en expertise aanzienlijke voordelen opleveren voor beide partijen en voor onze klanten.”

www.lcpackaging.com