HomeNieuwsBedrijven en personenLC Packaging versterkt Duitse positie met overname Karl Weiterer

LC Packaging versterkt Duitse positie met overname Karl Weiterer

Internationale verpakkingsproducent en distributeur LC Packaging heeft per 1 oktober 2022 officieel alle aandelen verworven in Karl Weiterer Sack- und Planenfabrik (Weiterer) in Algermissen, Duitsland. Weiterer richt zich op de agrarische sector in Duitsland met transportverpakkingsoplossingen, zoals netzakken, jutezakken en FIBC's en doet dat al 104 jaar. Weiterer wordt een dochteronderneming van LC Packaging, het Duitse filiaal van LC Packaging gevestigd in Rheine, maar zal blijven opereren onder de bestaande naam.

De overname volgt op een samenwerking van meer dan 50 jaar tussen beide familiebedrijven. Sinds 2016 is LC Packaging aandeelhouder van Weiterer. Voor LC Packaging is Weiterer een belangrijke aanvulling op haar bestaande activiteiten in Duitsland, omdat het de lokale markt in Duitsland zo nog beter kan ondersteunen. Klanten van Weiterer kunnen profiteren van het internationale netwerk van LC Packaging, sterke partnerships, en duurzaamheidsinitiatieven voor verpakkingsoplossingen.

Thorsten Classen, Managing Director LC Packaging: “We zijn erg blij om deze samenwerking naar een hoger niveau te tillen en Weiterer op te nemen in het LC Packaging-merk. Net als LC Packaging is Weiterer een familiebedrijf dat hoogwaardige diensten levert aan haar klanten en partners. Dat zal onder leiding van LC Packaging niet veranderen. We kijken uit naar een succesvolle toekomst.”

Birgit Weiterer, Managing Director Weiterer: “LC Packaging en Weiterer hebben een sterk partnerschap en zijn verbonden door een langdurige en vertrouwde samenwerking. Samen hebben we meer dan 200 jaar knowhow en ervaring in de verpakkingsindustrie en zijn we goed voorbereid om toekomstige uitdagingen het hoofd te bieden en onze agrarische en industriële verpakkingsdiensten uit te breiden.”

www.lcpackaging.com