HomeNieuwsBedrijven en personenLC Packaging opent tweede productiefaciliteit in Bangladesh

LC Packaging opent tweede productiefaciliteit in Bangladesh

LC Packaging heeft een tweede Dutch-Bangla Pack FIBC-productiefaciliteit in Bangladesh geopend. De nieuwe faciliteit creëert 650 hoogwaardige banen en bevat een ultramoderne cleanroom van 4.000 m2, die de productielocatie in staat stelt om de jaarlijkse productiecapaciteit van hoogwaardige Food Safe en Pharma Clean FIBC's te verdubbelen.

Dutch-Bangla Pack

Dutch-Bangla Pack (DBPL) is een gelijkwaardige joint venture tussen LC Packaging en lokale aandeelhouders. De uitbreiding werd vooral gevoed door de groeiende vraag in de markt en de aanhoudende investeringen in verkoop- en distributieactiviteiten bij LC Packaging in Europa, Afrika en daarbuiten. Bovendien is de inzet van de aandeelhouders voor de groei van het bedrijf een belangrijke motor voor de uitbreiding van het bedrijf.

Food Safe en Pharma Clean

Abdul Mumit, Managing Director van Dutch-Bangla Pack: “We zien de vraag vooral groeien in FIBC's met toegevoegde waarde in de voedings- en farmaceutische industrie. Onze faciliteit is hoog gekwalificeerd om deze Food Safe en Pharma Clean FIBC's te produceren. De nieuwe uitbreiding bevat een state-of-the-art cleanroom van 4.000 m2 om dit soort verpakkingen veilig te produceren. Onlangs heeft DBPL een verlenging van zijn certificering voor de productie van FIBC's voor het high care-voedingssegment ontvangen. Een mooie beloning voor de toewijding aan kwaliteit, meerdere investeringen in onze cleanrooms en ons Foodsafe Assurance-programma.”

Hoogwaardige banen

De nieuwe faciliteit zal naar verwachting in totaal 650 extra hoogwaardige banen creëren. De eerste 230 medewerkers zijn al gestart in hun nieuwe functie. Abdul Mumit: “Een belangrijk kenmerk van DBPL is dat het creëren van banen niet alleen gericht is op handmatige productie, maar ook op functies met toegevoegde waarde. Zowel product- als procesgebaseerd onderzoek en ontwikkeling wordt uitgevoerd in Bangladesh, met kritische ondersteuning en samenwerking vanuit het hoofdkantoor van LC Packaging in Nederland.”

SA 8000 standaarden

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (CSR) is vanaf de eerste dag ingebouwd in de activiteiten van DBPL. “Toen we in 2008 onze eigen FIBC-productie in Bangladesh startten, wilden we altijd werken volgens de SA 8000-normen. Nu, elf jaar later, zijn we nog steeds SA 8000 gecertificeerd.” Daarnaast heeft de productiefaciliteit vele andere certificeringen gekregen, zoals ISO 14001, OHSAS 18001 en FSSC 22000 voor voedselveiligheid.

www.lcpackaging.nl