HomeNieuwsLC Machinery levert snelle REV telmachine aan TFC

LC Machinery levert snelle REV telmachine aan TFC

lcmachinery-logoHet tellen van het juiste aantal producten in een verpakking kan kostbaar zijn. Vaak zijn er veel medewerkers nodig om de benodigde capaciteit te halen of er moet geïnvesteerd worden in dure apparatuur. Voor het tellen van ronde en ovale AGF-producten biedt LC Machinery nu een aantrekkelijk alternatief. Recentelijk heeft LC Machinery aan TFC een telmachine geleverd voor het snel en nauwkeurig tellen van citrusvruchten.

De machine is ontwikkeld en gebouwd door de innovatieve Italiaanse machinebouwer REV, door LC Machinery exclusief vertegenwoordigd in de Benelux en Engeland. Het product wordt middels speciaal gevormde rubberen rollers naar een telkop getransporteerd. De telkop is voorzien van een high-speed sensor om de passerende producten op hoge snelheid te tellen. De getelde producten worden vervolgens in het gewenste aantal verzameld in een voorraadhouder.

De geleverde telunit is gekoppeld aan een snelle schalen ontnester. De schalen worden automatisch onder de voorraadhouder geplaatst, waarna de schalen gevuld worden. De capaciteit van de installatie bedraagt 60 gevulde schalen per minuut, met 4 of 6 stuks geteld product. Door de investering in deze telmachine bespaart TFC maar liefst 6 fulltime medewerkers waardoor de terugverdientijd zeer kort is.

De telmachine van REV is geschikt voor het tellen van o.a. kiwi’s, limes, uien, knoflook, tomaten en citroenen. De machine kan met 1 tot 3 telkoppen uitgevoerd worden, afhankelijk van de gewenste capaciteit. Behalve het vullen van schalen kunnen ook andere verpakkingsmachines gekoppeld worden, zoals net clippers en zakken sluitmachines. Bij juist gekalibreerde producten kan de telmachine ook als alternatief dienen voor een computerweger.

LC Machinery is gespecialiseerd in het leveren en installeren van weeg- en verpakkingsmachines, van enkele machines tot het inrichten van complete verpakkingsafdelingen. Dit alles met zeer ervaren medewerkers en met de bekende kwaliteitsmerken Affeldt (computerwegers en verpakkingsmachines), MIF Rimopack (flowpackers), Weigma-Sermax (rondkop en lineaire wegers), REV (tel-, weeg- en verpakkingsmachines) en Affeldt Resale (gebruikte en gereviseerde wegers en verpakkingsmachines).

lcmachinery-tfc

Kijk voor meer informatie op www.lc-machinery.nl.

Bron: AGF.nl