HomeThema'sEmpack Den Bosch 2012LC Machinery introduceert verpakkingsmachines van Packaging Automation in de Benelux

LC Machinery introduceert verpakkingsmachines van Packaging Automation in de Benelux

LC Machinery is al meer dan 35 jaar uw partner als het gaat om advies, installatie en service van complete weeg- en verpakkingsinstallaties. LC Machinery is een zelfstandig onderdeel van de LC Packaging Group, welke weer zorg draagt voor de levering van de verpakkingsmaterialen voor de voedselverwerkende industrie. Tot het leveringspakket van LC Machinery behoren onder andere Affeldt weeg- en verpakkingsmachines, MIF Flowpackmachines, REV telunits, clipautomaten, checkwegers, omsnoeringsmachines en casepackers en Frutmac verpakkingslijnen voor appels.

Met ingang van 1 april 2012 is LC Machinery de officiële agent voor Packaging Automation in de Benelux. Tijdens de Empack beurs in Den Bosch introduceert LC Machinery de nieuwe verpakkingsmachines van het Engelse merk Packaging Automation. Getoond wordt de PA182 half-automatische topsealmachine.

Het Engelse Packaging Automation fabriceert al verpakkingsmachines sinds 1963. Ze zijn in Engeland 1 van de leidende fabrikanten van topsealmachines en rotatieve afvul- en verpakkingsmachines. Tot op heden heeft men zich met name gericht op de eigen Engelse markt, maar met het aangaan van een exclusief agentschap met LC Machinery, is men nu klaar voor de oversteek naar het vaste land. Men heeft een uitgebeid assortiment machines welke voor de Benelux uitermate geschikt zijn, en welke in sommige gevallen uniek te noemen zijn.

Eclipse R – halfautomatische machine, volledig servo gestuurd

De eclipse R is de nieuwe standaard voor de halfautomatische topsealmachines van Packaging Automation. Deze volledig electrische machine is werkelijk overal inzetbaar, krachtstroom is niet benodigd, en de machine is standaard voorzien van wieltjes. Door de roterende toolings is een capaciteit van 30 schalen per minuut mogelijk bij alleen sealen. Bij MAP verpakken ligt dit iets lager.

Eclipse series – volautomatische machines

De Eclipse betreft een serievolautomatische topsealmachines van Packaging Automation. Deze machines zijn zowel enkelbaans als dubbelbaans verkrijgbaar, en kunnen een capaciteit tot 180 schalen per minuut bereiken. De machines is tevens volledig electrisch verkrijgbaar. Deze volledig met servomoteren uitgeruste machine werkt zonder perslucht- en watervoorzieningen. Kernbegrippen behorend bij de Eclipse serie zijn: RVS machines, toolwisseling in 2 minuten, geen toolingtrolley benodigd, crash detectie, geen externe kabels en stekkers voor toolings, optimale reinigingsmogelijkheden, MAP verpakkingen, volledig RVS machines.

FastFill series – afvul- en verpakkingsmachines

De Fastfill machines zijn rotatieve afvul- en verpakkingsmachines. Ideaal voor het automatisch portioneren van vloeibare en pasteuze producten zoals: zuivelproducten, desserts, salades, jam, honing, sausen, mosterd, mayonaise, soepen, etc. De compacte machines zijn voorzien van: een ontstapelsysteem voor voorgevormde verpakkingen, een aangepast vulsysteem, optioneel automatisch garneren, een sealstation voor voorgestanste folie of folie van de rol, een dekselopzetter en de uitvoer van de verpakkingen

Bij LC Machinery kunt u dus terecht voor een grote variëteit aan verpakkingsmachines, of u nu kleine of grote hoeveelheden moet verpakken. Bovendien bieden we de mogelijkheid om de machines te huren, van halfautomatische tot volautomatische machines. Dit biedt bedrijven de mogelijkheid om tegen relatief lage kosten te starten met een nieuw product, en het is ideaal voor bedrijven die seizoensgebonden zijn zoals de zachtfruit sector.

Empack Den Bosch 2012 – Stand D1007

Kijk voor meer informatie op www.lc-machinery.com of stuur een e-mail naar info@lc-machinery.com.