HomeNieuwsBedrijven en personenLasaulec investeert opnieuw in verpakkingsmachine van Neopost

Lasaulec investeert opnieuw in verpakkingsmachine van Neopost

In het centrale magazijn van Lasaulec in Heerenveen liggen zo’n 150.000 artikelen op voorraad. Van schroevendraaiers tot lasapparaten en alles wat daar tussen in zit. Er verlaten dagelijks meer dan 2.000 orders het pand en dit worden er jaarlijks steeds meer. Fysieke uitbreiding om de groei bij te kunnen houden was dus noodzakelijk. Anne Lourens, algemeen directeur van Lasaulec: “Lasaulec heeft fors geïnvesteerd om ook in de toekomst aan de stijgende vraag te blijven voldoen. In september dit jaar is ons nieuwe magazijn opgeleverd en in gebruik genomen. In totaal hebben we bijna 3.000 m2 vloer erbij kregen, 24 nieuwe Modula kasten (geautomatiseerde voorraadkasten) én een fonkelnieuwe verpakkingsmachine om alle orders verzendklaar te maken.”

Die verpakkingsmachine is de CVP-500 van Neopost, een systeem die geheel automatisch orders precies op maat kan inpakken. Een medewerker legt de producten in de machine en drukt op een knop. Een 3D-­scanner meet vervolgens precies de omtrek, waarna ter plekke uit karton rondom de bestelling een doos gesneden, gevouwen en gelabeld wordt. Iedere zeven seconden rolt er en nieuw pakketje uit de machine zonder onnodig opvulmateriaal.

In 2014 was Lasaulec één van de eerste bedrijven ter wereld die het verpakkingsproces automatiseerde door de CVP-500 aan te schaffen. Marc Aandeweg, Head of Global Sales & Operations van Neopost: “Toen we drie jaar geleden onze verpakkingsmachine introduceerde, was Lasaulec een van onze eerste klanten. Het betrof een machine van de eerste lichting en sindsdien is de CVP-500 behoorlijk doorontwikkeld. Zo is het volume van de kleinste doos met maar liefst 40 procent afgenomen en is het gebruikersgemak sterk toegenomen. We zijn dan ook enorm verheugd dat we nu, drie jaar later, een CVP-500 van de nieuwste generatie wederom bij Lasaulec mogen plaatsen.”

De betrouwbaarheid van de CVP-500 en de sterke mate van automatisering zijn doorslaggevend geweest om wederom met Neopost samen te werken. Anne Lourens: “Wij werken al lang met tevredenheid met de eerste versie van de inpakmachine en gaan nu mee in de nieuwste techniek. Met een combinatie van innovatie, automatisering en efficiency kan Lasaulec 3.300 orderregels per uur verwerken. We kunnen de verwachte groei van de komende jaren op deze wijze prima aan.”

Klik hier om een filmpje te bekijken…

Kijk voor meer informatie op www.cvp500.com.